Sivut

maanantai 29. joulukuuta 2014

Mariannekakku - uuteen kakkuvuokaan


Olin ollut riittävän kiltti viime vuonna, kun pukki mua muisti kivoilla lahjoilla. Yksi niistä oli tämä kakkuvuoka! Heti oli päästävä testaamaan.



Kokeilin tehdä kakkuun mariannerouheella maustetun kakun, johon oli tarkoitus tehdä kuorrutekin, mutta kakun pinnasta tuli niin kaunis, etten tohtinut sitä millään kuorrutteilla peittää.

Kakun ohje on alunperin Pienet herkkusuut -blogista. Muokkasin sitä vain hieman.


Mariannekakku (gluteeniton)

3 dl piimää
1,5 dl siirappia
1,25 dl sokeria
4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
 1 dl perunajauhoja
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
vajaa 1,5 tl ruokasoodaa
1 pss mariannerouhetta
115 g sulatettua voita

Vuoan voiteluun voita ja jauhoja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka (käytin perunajauhoja).
3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeir ja ruokasooda sekä mariannerouhe keskenään.
4. Sekoita piimä, siirappi ja sokeri keskenään.
5. Yhdistä nämä seokset ja lisää lopuksi sulatettu voi.
6. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
7. Kaada vuokaa ja paista noin 50 min.




2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku! Pitäis itsekin hankkia vähän
    tuollaisia erikoisempia vuokia, nyt on vain niitä tavisvuokia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin tykkään tuosta vuoasta :) mulla ei oikeastaan olluther vuokaa ollenkaan, nii oli hyvä sauma pyytää pukilta.

      Poista