Sivut

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 17 - piparikierrepullat


Voisilmäpullien kaveriksi leivoin konserttiimme myös näitä. Käytin tällä kertaa valmisa piparitaikinaa.

Piparikierrepullat

½ annos Perinteistä pullataikinaa
500 g valmista piparitaikinaa
raesokeria
paperisia muffinivuokia

1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Samoin jos käytät pakastettua piparitaikinaa, niin sulata, se kuten pakkauksessa neuvotaan.
2. Kohottamisen jälkeen kumoa pullataikian jauhotetulle pöydälle, ja kaaviloi taikinasta erittäin pitkäsivuinen suokrakulmio.
3. Kaulitse piparitaikina kutakuin samankokoiseksi. Pikkuisen pienemmäksi.
4. Nosta piparitaikina pullataikina päälle ja kääri rullalle kuten kääretorttu (pitkästä sivusta lähtien rullaus)
5. Leikka rullasta noin 18 palaa ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin.
6. Kohota puolisen tuntia
7. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
8. Voitele pullat ja koristele raesokerilla.
9. Paista noin 10 minuuttia.


Pullat lähtövalmiina konserttipaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti