Sivut

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Piparitaikinalla päällystetty kakku (gluteeniton)



Jäikö piparitaikinaa pakkaseen? Eikä peruspiparit enää houkuta? Jos olet jo kokeillut näitä piparipalleroita, niin nyt voisi olla aika tehdä tämän ohjeen kakkua vaikka uudeksi vuodeksi.

Kakku on melko makeaa ja siten hyvinkin riittoisaa. Alkuperäinen ohje, jota olen jonkun verran muutellut, löytyy kinuskikissan blogista (täältä).

Täytteen voi valmistaa jo edellisenä päivänä ennen muuta kakun tekoa, silla se ei vatkaudu, jollei se ole täyin jäähtynyttä. Itse jäähdyttelin sen pakastimessa vähän väliä sekoittaen.



Piparitaikinalla kuorrutettu kakku (gluteeniton)

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:
200 g cappuccino-fudgepaloja
3 dl kermaa

Kostutukseen:
noin 1,5 dl vahvaa kahvia (kardemummalla maustettuna)

Kuorrutukseen:
noin 1/4 annosta tämän ohjeen gluteenitonta piparitaikinaa


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää kuivat aineet ja nostele taikina varovasti tasaiseksi.
5. Kaada leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa noin 6-8 minuuttia.
6. Valmista täyte kuumentamalla kermaa levylla ja sulattamalla fudge-palat siihen. Kylmennä kunnolla (jääkaappi lämpötilaan). Vatkaa vaahdoksi.
7. Ota pyöreä kippo johon kakun kasaat, ja vuoraa se tuorekelmulla.
8. Leikkaa pohjalevystä kipon pohjan kokoinen ympyrä ja kipon suuaukon kokoinen ja lisäksi 1 tai 2 "välikokoa".
9. Laita pohja pala kippoon, ja kostuta. Levitä päälle täytettä ja seuraava välipohja. Kostuta ja täytä. Toista, kunnes kakussa on haluamasi määrä kerroksia (/astiaan mahtuu). päällimmäiseksi kipon suuaukon kokoinen pala. Kostuta sekin.
10. Peitä kelmulla, aseta päälle pieni paino, ja anna olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
11. Kaulitse piparitaikinasta ympyränmuotoinen selkeästi kakkua isompi pala ja nosta se taikina päälle samaan tapaan kuin sokerimassan tai marsipaaninmassan kanssa toimittaisiin. "Muotoile" käsin kakkuun kiinni ja leikkaa ylimääräiset taikinat pois. Koristele tomusokerilla halutessasi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti