Sivut

maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 15 - perinteinen pullataikina

Voisilmäpullia


Pullataikina

5 dl maitoa
1, 5 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
n.15 dl vehnäjauhoja
200 g voita (ota ajoissa huoneenlämpöön)
1 rkl kardemummaa

voiteluun
kananmuna

1. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi.
2. Sekoita maidon joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja kananmuna.
3. Sekoita muutaman jauhodesin sekaan kuivahiivat ja alusta taikinaan.
4. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin.
5. Lisää pehmennyt voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
6. lopeta jauhojen lisääminen heti, kun taikina alkaa irrota käsistä ja kulhn reunoista. Mitä vähemmän jauhoja, sitä pehmeämpi pulla :)
7. Siirrä taikina kohoamaan. Kohotin yön yli jääkaapissa. Mutta noin puoli tuntia leivinliinan alla lämpimässä paikassa riittää varsin hyvin.
8.  Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa.
9. Muotoile taikinasta pikkupullia tai pitkoja.
10. Anna kohota vielä leivinliinan alla puolisen tuntia. Voitele munalla.
11. Kuumenna uuni (pitkot 200 astetta ja pullat 225 astetta) ja paista pitkoja noin 20 min ja pullia noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti