Sivut

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Skottilainen viskikakku uudeksi vuodeksi


Koska on uuden vuoden juhlinnan aika, päätin juottaa leipomani kakunkin humalaan. Tämä tattarijauhoista leivottu kahvikakku sai maustua yön yli jääkaapissa, hörpättyään ensin desin verran viskiä.

En yleensä juurikaan käytä tattarijauhoja makeissa leivonnaisissa, mutta tähän kakkuun nämä jauhot sopivat oikein hienosti.

Skottilainen viskikakku (gluteeniton)

200 g maitosuklaata
175 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 dl perunajauhoja
n. 3 dl tattarijauhoja (pikkusen reilu 3 dl)
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kahvia
1 dl viskiä

vuokaan:
voita ja tattarijauhoja

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja tattarijauhota kakkuvuoka.
3. Sulata suklaa.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
6. Vatkaa voi-sokerivaahtoon munat yksi kerrallaan.
7. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.
8. Lisää taikinaan vuorotellen kahvia ja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
9. Kaada vuokaan ja paista uunissa noin 50-55 min.
10. Kumoa kakku vuoastaan hieman jäähtyneenä.
11. Pese vuoka ja siirrä jäähtynyt kakku takaisin vuokaan, 
12. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.


Kakku säilyy mehevänä useita päiviä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti