Sivut

lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 6 - Luumu-kanelisydämet


Nämä ovat vaihtoehto perinteisille joulutortuille. Tuttua luumun makua lehtitaikinassa, mutta hieman eri muodossa.

Luumu-kanelisydämet
Paistettuina, vaan ei täytettyinä vielä

1 annos gluteenitonta lehtitaikinaa
1-2 purkkia valion laktoositonta maustettua rahkaa luumu-kaneli
luumumarmeladia

(voiteluun
kananmuna)

Koristeluun
Tomusokeria

1. Kaulitse taikina ohueksi levyksi.
2. Ota taikinasta muotilla sydämiä ja siirrä ne pakastimeen.
3. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
4. Laita kohmeiset sydämet uunipellille, (Voitele munalla.)
5. Paista uunissa 10-15 minuuttia.
6. Anna jäähtyä.
7. Halkaise sydämet ja levitä pohjan päälle ensin kerros luumumarmeladia ja sitten rahkaa. Laita kansi päälle.
8. Koristele halutessasi tomusokerilla. Niin minäkin olisin tehnyt, jos olisin muistanut ostaa kyseistä tuotetta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti