Sivut

lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 13 - Tomaattinen focaccia (gluteeniton)



Gluteeniton focaccia

2,5 dl vettä
2 tl psylliumia
1 kananmuna
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl tattarihiutaleita
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl oliiviöljyä
puolikas yhden kynnen valkosipuli
1 pss kuivahiivaa

Pinnalle
1 dl oliiviöljyä (0,5 dl ennen uunia ja 0,5 dl uunista oton jälkeen)
puolikas yhden kynnen valkosipuli
kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
suolaa
kuivattua basilikaa

1. Kuumenna vesi reilusti kuumaksi ja lisää sinne psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon kananmuna, hunaja, suola, kauraleseet, -hiutaleet ja tattarihiutaleet ja pieneksi pilkottu valkosipuli.
3. Sekoita joukkoon seuraavaksi puolet jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa.
4. Lisää oliiviöljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa joko käsin tai koneella.
5. Kumoa taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja taputtele tasaiseksi.
6. Laita taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan liinalla peitettynä (itse laitoin uuniin, jonka lämmitin noin 40 asteiseksi)
7. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
8.Pilko punasipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi, puolita kirsikkatomaatit.
9. Tee kohonneeseen taikinaan sormilla syviä reikiä, ja voitele leipä oiiviöljyllä. 
10. Asettele päälle tomaatit ja ripottele sipulit tasaisesti ympäri leivän pintaa. Mausta suolalla ja basilikalla.
11. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
12. Voitele pinta välittömästi uunista oton jälkeen oliiviöljyllä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti