Sivut

tiistai 7. helmikuuta 2017

Kinkkuvoileipäkakku 40 henkilölle

Viime viikonloppuna oli tuttavani häät. Sain suuren kunnian tehdä sinne kaikki tarjoilut (paitsi riisipiirakat, munavoi ja piirakoiden kaveriksi lohta, tulivat morsiamen vanhemmilta). Gluteenittomia riisipiirakoita tein muutamia, mutta unohdin ne omaan pakkaseeni, joten turvauduin kaupan valmiisiin piirakoihin juhlapäivänä. (Onneksi gluteenittomat piirakat olivat extra, jonka olin luvannut tehdä ihan ilmaiseksi häätarjoilujen lisäksi. Noloa silti.)


Suolaisella puolella tarjoiluina olivat kinkku- ja lohivoileipäkakut. Aloitan ohjeiden julkaisemisen kinkkuvoileipäkakusta. Alunperinen ohje on pullahiireltä hieman muokattuna.

Kinkkuvoileipäkakku 40 hlöä (gluteeniton)

5 pakettia schärin gluteenittomia leipiä (a'300g - 350 g) (mä käytin eri leipiä, mm. classic ja vital)

Kinkkutäyte
600 g kinkkusiivuja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g ruohosipulituorejuustoa
300 g ranskankermaa
2 maustekurrkua
ruohosipulia
mustapippuria
(suolaa)

Kasvistäyte
1 iso punainen paprika
noin 200 g tuoretta kurkkua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Kuorrutus
3 dl vispikermaa
150 g ranskankermaa

Koristeluun
esim. kinkkuviipaleita, rucolaa, tomaattia ja viinirypäleitä.

Kostutus
5 dl lihalientä

1. Leikkaa leivistä reunat pois ohuelti. Näissä Schärin leivissä on paksut kantapalat. Niistä sai kaksi erillistä leipä palaa halkaisemalla, ja vielä laikkaamalla ohuelti siitä kantapalasta sen reunan irti.
Suosittelen tässä vaiheessa asettelemaan leipäviipaleet neljään kerrokseen suorakulmaisen reunavuoan reunojen sisään, jotta näet, että miten ne pitää asetella, jotta riittävät. (mulla koko oli noin 37x25)
2. Valmista kinkkutäyte. Pilko kinkku, maustekurkut ja ruohosipuli melko pieneksi. Laita ne ja kaikki muutkin kinkkutäytteen ainekset isoon kulhoon ja pyöräytä sekaisin vatkaimella. Maista suolan ja pippurin tarve.
3. Valmista kasvistäyte pilkkomalla paprika ja kurkku pieneksi ja sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Maista suolan ja pippurin tarve.
4. Levitä irtoreunojen sisälle (tai vuoraa iso astia kelmulla ja levitä sen pohjalle) ensimmäinen kerros leipiä. Kostuta. Laita ensimmäisen leipäkerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä ja levitä tasaiseksi.
5. Laita toinen kerros leipiä, kostuta ja laita kasvistäyte kokonaan tähän väliin.
6. Kolmas kerros leipiä, kostutus ja loput kinkkutäytteestä.
7. Laita kinkkutäytteen päälle vielä kerros leipiä ja kostuta. Siirrä jääkaappiin tekeytymään painon alle mielellään vuorokaudeksi.
8. Valmista kuorrutus vatkaamalla vispikerma vaahdoksi ja sekoittamalla vaahdon joukkoon ranskankerma.
9. Jos teit kakun irtoreunoihin, poista reunat. Jos teit kakun isoon vuokaan, kumoa kakku tarjoilualustalle. Levitä kakun päälle tasainen kerros kuorrutetta ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti