Sivut

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Sitruuna-lakritsipelti (gluteeniton)


Olen ollut töissä jäätelökioskilla. Työskentelin valiojäätelöllä eli nykyisellä pingviinillä ja olin koko ajan hieman katkerana siitä, että valiojäätelön valikoimiin ei kuulunut sitruunalakritsijäätelö. Ingmannilla sitä oli ja on edelleen, ja se on mun lempijäätelömakuni edelleen. Sitä makua lähdin etsimään, kun tämän leivonnaisen tein. Päällyksen rakenne ei ehkä ollut parhain mahdollinen. En saanut sitä nätisti leikattua edes. Jos jollakin on joku vinkki parempirakenteiseen lakukuorrutteeseen, niin otan mielelläni vastaan, kiitos :)

Maku oli kyllä hyvä. Varsinkin jääkaappikylmänä.
Edit. Vielä parempaa hieman kohmeisena pakastamisen jäljiltä.


Sitruuna-lakritsipelti (gluteeniton)

4 kananmunaa
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g voita
1,5 dl sitruunanmehua
yhden sitruunan raastettu kuori

Kuorrutus
1,5 dl kermaa
1 pss hopeatoffee -makeisia (n.165 g)

(nonparelleja koristeluun)


1. Uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon sitruunanmehu ja raastettu kuori.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
5. Lisää vaahdon joukkoon vähän kerrallaan niin jauhoja kuin voisulaakin. Nostele taikina varovasti tasaisesti sekaisin.
6. Kaada leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle ja paista uunissa noin 30 min.
7. Jäähdytä pohja.
8. Kuumenna kattilassa kerma ja hopeatoffeet. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes hopeatoffeet ovat sulaneet ja seos alkaa hieman jämäköityä.
9. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti