Sivut

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kaura-porkkanasämpylät



Kohoamaan menossa
Kaura-porkkanasämpylät (12 -16 kpl)

5 dl vettä
1,5 dl porkkanaraastetta
3 dl grahamjauhoja
1 dl kauralesettä
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 rkl pellavansiemenruohetta
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä

Kohonnut taikina
1. Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi ja lisää veteen kaurahiutaleet ja leseet. Anna turvota hetki.
2. sekoita joukkoon siirappi suola, pellavansiemenrouhe, porkkanaraaste ja grahamjauhot. Alusta taikinaa käsin tai koneella.
3. Lisää joukkoon muutama desi vehnäjauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa.
4. Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa jauhojen lisäystä lisää myös oliiviöljy.
5. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
6. Siirrä taikina liinalla peitettynä puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan.
7. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, jaa taikina 12-16 osaan ja pyörittele osaset sämpylöiksi.
8. Laita sämpylät leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
10. Jos haluat sämpylöiden pintaan siemeniä, voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele päälle siemeniä tai juustoraastetta. (laitoin chia-siemeniä)
11. Paista uunissa noin 15 min.


Näin käy, kun jättää sämpylät kohoamaan liian pitkäksi aikaa.
Mulla sämpylät sai nousta pellillä 1,5 tuntia, koska lähdin lenkille.
Sämpylät levisivät toisiinsa kiinni, eivätkä ottaneet korkeutta.
Maku oli kuitenkin kuulemma hyvä.
Ja onhan peltileipäkin ihan kiva :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti