Sivut

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Gluteeniton focaccia


Focaccia on  uusi valloitus. Olen kuola valuen katsellut leivontaohjelmia televisiosta sekä kuvia muiden blogeista heidän tekemistään focaccia-leivistä.

Tällaisen version edellä mainittujen innoittamana minä kokeilin.



Gluteeniton focaccia
Focacciani ennen uunia

2,5 dl vettä
2 tl psylliumia
1 kananmuna
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
0,25 dl (gluteenittomia) kauraleseitä
0,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl tattarihiutaleita
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl oliiviöljyä
puolikas yhden kynnen valkosipuli
1 pss kuivahiivaa

Pinnalle
1 dl oliiviöljyä (0,5 dl ennen uunia ja 0,5 dl uunista oton jälkeen)
puolikas yhden kynnen valkosipuli
suolaa
kuivattua timjamia
saalaattijuustokuutioita

1. Kuumenna vesi reilusti kuumaksi ja lisää sinne psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon kananmuna, hunaja, suola, kauraleseet, -hiutaleet ja tattarihiutaleet ja m´pieneksi pilkottu valkosipuli.
3. Sekoita joukkoon seuraavaksi puolet jauhoista , joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa.
4. Lisää oliiviöljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa joko käsin tai koneella.
5. Kumoa taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja taputtele tasaiseksi.
6. Laita taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan liinalla peitettynä.
7. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
8. Painele sormilla paljon syviä kuoppia leivän pintaan.
9. Voitele leipä oliiviöljyllä ja ripottele päälle valkosipuli, suolaa, timjamia ja murennettuja salaattijuustokuutioita.
10. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
11. Voitele pinta välittömästi uunista oton jälkeen oliiviöljyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti