Sivut

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Juustoinen soodaleipä (gluteeniton)



Konjakkijuusto sattui silmiin tuossa viime kauppareissulla, enkä päässyt kotio ilman sitä. Ja kotona sain vision, että leipää siitä täytyy tehdä. Toki maistoin sitä myös semmoisenaan ja aikas maukasta oli :)

Itse leipä oli niin hyvää, että minä ihan vahingossa puoli leipää mutustelin voin kera leivän vielä ollessa lämmintä. Hups.


Juustoinen soodaleipä (gluteeniton)

1,5 dl kauraleseitä
2 dl tattarijauhoja
2 - 2,5 dl gluteenitonta vaalea jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl psylliumia
250 g maitorahkaa
2 dl maitoa
1,5 - 2 dl konjakkijuustoa raastettuna

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita maito, maitorahka ja psyllium keskenään.
3. Sekoita leseet, jauhot, suola ja sooda.
4. Kaada maitorahka-seos jauhojen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
5. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste.
6. Muotoile leiväksi pellille jauhoseoksen avulla, tee pintaan ristiviillot.
7. Paista uunissa noin 30 - 40 min.







2 kommenttia:

  1. Tätä haluaisin maistaa!
    Minä taas harvoin pääsen kotiin asti konjakkijuuston kanssa....syön sen matkalla Ü!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta ku testaamaan :) tein ei-gluteenittomankin leivän konjakkijuustosta. Resepti on tulossa.

      Poista