Sivut

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Rukiiset chian-siemensämpylät

Viime aikoina on tullut leivoskeltua melko paljon leipiä ja sämpylöitä. Kaikkia ei ole tullut edes tänne blogiin laitettua, kun monesti leivon sämpylät tuntumalla enkä sen kummemmin mittaile. Viime aikoina olen vähän enempi alkanut mittaillakin - ihan vaan, että jos sattuu priimaa tulemaan, niin osaa tehä toistekin samanmoisia :)

No tällä kertaa tämmöisiä.




Rukiiset chian-siemensämpylät (n. 15 kpl)

5 dl vettä
1 dl kauralesettä
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 rkl chian-siemeniä
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
n 4 dl dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi ja lisää veteen kaurahiutaleet ja leseet. Anna turvota hetki.
2. Sekoita joukkoon siirappi, ruisjauhot, chian-siemenet ja suola.
3. Lisää joukkoondesi vehnäjauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa.
4. Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa jauhojen lisäystä lisää myös oliiviöljy.
5. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
6. Siirrä taikina liinalla peitettynä puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan.
7. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, jaa taikina noin 15 osaan ja  nosta palat pellille.
8. Laita sämpylät leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
10. Halutessasi kostuta sämpylöiden pinta ja ripottele päälle chian-siemeniä.
11. Paista uunissa noin 10 - 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti