Sivut

torstai 3. heinäkuuta 2014

Bataattisia sämpylöitä

Bataattisämpyläkukka ennen uunia
Ja uunista tulon jälkeen


Mulla on nyt melkonen leipomisinto päällänsä. Kaapissa lojunut bataatti päätyi bataattiranskalaisiksi, sämpylöiksi ja loput menee illemmalla kokeiluun gluteenittomiin bataattiteeleipiin. Jaan ohjeen niistäkin, jos onnistuvat :)

Bataattisämpylät - kahdennäköisinä

Kohonnut taikina
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl grahamjauhoja
noin 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
2 tl kanelia
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
3 dl hienoa bataattiraastetta

koristeluun halutessa
juustoraastetta, kurpitsansiemeniä, kaurahiutaleita

1. Kuumenna vesi reilusti lämpimäksi.
2. Lisää veden joukkoon bataattiraaste, siirappi, kaneli, suola, kaurahiutaleet ja grahamjauhot. Sekoita.
3. Alusta taikinaan osa vehnäjauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa.
4. LIsää jauhoja vähitellen, kunnes taikina alkaa tuntua sopivalta. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Itse tykkään, että sämpylätaikina on mahdollisimman löysä.
5. Laita taikina kohoamaan reiluksi puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan liinan alle.
6. Kumoa taikina vehnäjauhotetulle työtasolle ja jaa taikina noin 18 palaan.
7. Muotoile haluamasi laisiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Minä tein toisesta taikina puolikkaasta sämpyläkukan ja toiset tein niin, että muotoilin taikina pötkyläksi, leikkasin paloiksi ja nostin pellille leikkauspinta ylöspäin.
8. Peitä sämpylät liinalla ja anna kohota 15-30 min. Kuumenna tällä välin uuni 225 asteeseen.
9. Jos haluat korisella sämpylöitä voitele ne vedellä.
10. Laita uuniin ja heitä vähän vettä uuniin sämpylöiden mukana. Näin saat rapeamman kuoren.
11. Paista noin 15 minuuttia.


Sämpylät ennen kohoamista


Kohonneet sämpylät


Uunista tulleet sämpylät





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti