Sivut

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Sitruuna-marenkitorttu



Tämä ohje on hellapoliisilta, joka on ohjeen löytänyt Kaarina Roiniselta. Tein itse tästä tuon gluteenittoman version. Minun sitruunakiisselini jäi aavistuksen liian löysäksi, mutta kyllä se juuri ja juuri koossa pysyi. Syynä löysyyteen voi olla, että käytin hieman enemmän sitruunanmehua, kuin mitä ohjeessa oli.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
100 g voita
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
3 keltuaista
0,75 dl sitruunan mehua (alunperisessä ohjeessa siis 1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunankuoriraastetta)

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

1. Valmista kiisseli: Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna hellalla koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli alkaa saeta. Nosta jäähtymään.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
3. Voitele tai leivinpaperoi 24 cm halkaisiljaltaan oleva piirasvuoka tai irtopohjakakkuvuoka.
4. Pohjaa varten  nypi jauhot ja sokeri voin joukkoon. Lisää keltuainen ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Esipaista pohjaa uunissa kymmenisen minuuttia.
6. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
7. Valmista marenki vatkaamalla valkuaisia. Lisää sokeria joukkoon vähitellen ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on kovaa.
8. levitä kiisseli pohjan päälle ja pursota tai lusikoi marenki kiisselin päälle. Itse levitin ensin ohuen kerroksen marenkia lusikan avulla, ja sitten pursottelin.
9. Paista uunissa muutamia minuutteja, että marenki saa väriä. Varo, ettei marenki pala.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti