Sivut

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kauramuru-rahkapiirakka




Kauramuru-rahkapiirakka


Pohja:
125 g voita
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
2 keltuaista

Rahkatäyte:
500 g maitorahkaa
3 rkl sitruunanmehua
4 rkl sokeria
1 rkl vanljiasokeria
2 kananmunaa

Kauramuru:
80 g voita
2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita 
0,75 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Lisäksi hilloa.noin 6 rkl. Käytin vadelmahilloa. Olisin omppuhilloa tahtonut käyttää, mutta se pahalainen oli hometta ottanut.

1. Nypi kylmä kuutioitu voi jauhojen kanssa ryynimäiseksi. Lisää sokerit. Sekoita joukkoon nopeasti keltuaiset ja kylmä vesi. Muotoile palloksi ja laita jääkaappiin kelmun sisällä noin puoleksi tunniksi.
2. Laita uuni kuumenemaan ja vuoraa vuoka (käytin noin 22x22 kokoista vuokaa) leivinpaperilla tai voitele.
3. Ota kylmennyt taikina jääkaapista ja kaulitse vuokaan sopivaiseksi. 
4. Töki pohjaan haarukalla reikiä, ja "vuoraa" pohja foliolla. Paista folion kera kymmenisen minuuttia, ota folio pois ja jatka vielä 5-10 min.
5. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään.
6. Levitä pohjan päälle kerros hilloa ja tämän päälle kaada rahkatäyte.
7. Paista uunissa noin 10 min. Tee tällä välin muruseos.
8. Sulata voi ja sekoita sekaan loput ainekset.
9. Ripottele kauramuruseos piirakan päälle ja paista vielä noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
10. Jäähdytä ja nauti vasta kylmänä.






Kannattaa levittää hillo tarkasti vain reunojen sisäpuolelle. Minä huitelin hilloa reunoille, ja tästä syystä reunat näyttävän osin palaneilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti