Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Proteiininen juustokakku

Kyllästyttääkö syödä välipalaksi rahkaa? Tässä vaihtoehto rahkalle. Sopii niin urheilijalle kuin karppaajallekin.



Proteiini-juustokakku

200 g raejuustoa
500 g maitorahkaa
40 g proteiinivanukasjauhetta (kermakaramelli)
noin 3 dl maitoa
reilu puoli desiä vettä
5 liivatelehteä
400 g mustikoita
Sokeritonta mehutiivistettä
Makeutusainetta

1. Liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Sauvasekoittimella raejuusto tasaiseksi massaksi.
3. Raejuuston sekaan maitorahka ja maitoa ehkä muutama desi - niin että massa ei ole jäykkää, vaan sellaista, että sen voi lähestulkoon kaataa astiasta.
4. Laita puolet toisen astiaan ja lisää sinne vanukasjauhe ja maitoa, ja halutessasi makeutusainetta.
5. Kuumenna reilu 0,25 dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 2 liivatelehteä. Kaada ohuen nauhana hyvin sekoittaen vanukas-rahka -seokseen.
6. Kaada massa irtoreunavuokan pohjalle*. Nosta pakastimeen.
7. Muussaa marjoja haarukalla ja lisää toiseen puoleen raejuusto-rahkaseosta. Makeuta mehutiivisteellä ja makeutusaineella.
8. Kuumenna reilu neljäsosadesiä vettä ja sulata loput 3 liivatelehteä siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon.
9. Ota vuoka pakkasesta ja kaada marjainen massa vanukasmassan päälle.
10. Laita jääkaappiin ja anna olla useampi tunti. Mielellään yön yli.
11. Nauti halutessasi paahdetun pähkinämurskan kera.


*Irtoreunavuoka kannattanee vuorata ehkä jollain muulla kuin leivinpaperilla tai pergamiinilla. Näitä kahta olen itse testannut, mutta tämä pohjaton kakku kostuttaa paperin hajoavaiseksi. Olisiko elmukelmu tai folio ratkaisu?

Tässä ensimmäisen kakkuversion pala kera cashewpähkinöiden.
Tässä kakussa marjana mustaherukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti