Sivut

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Gluteenittomat pitaleivät ja revitty kana


Tänään lounaaksi vapaapäivän kunniaksi päätin kokeilla gluteenittomia pitaleipiä kera revityn kanan ja salaatin. Nams!



Gluteenittomat pitaleivät (8kpl)
2,5dl vettä
5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa

1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita veteen suola, sokeri ja oliiviöljy.
3. Sekoita psyllium, leivinjauhe ja kuivahiiva noin puoleen jauhoista ja lisää veteen.
4. Alusta taikinaa ja lisää jauhoja kunnes taikina alkaa tuntua hyvältä :)
5. Nostata taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 45 min.
6. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile lättäniksi pyöreiksi pitaleiviksi.
7. Kohota uunipellillä puolisen tuntia.
8. Paista 275 asteisessa uunissa noin 5 min.
9. Täytä haluamallasi tavalla - esim. revityllä kanalla.




Revitty kana:
noin 500 g broilerin fileepihvejä
4 rkl fariinisokeira
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl balsamico viinietikkaa
pienehkö pala inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
1 rkl sambal olek -chilitahnaa

1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
2. Valmista marinadi: Raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita loput aineet joukkoon.
3. Laita broilerinfileet uunivuokaan ja kaada maustekastike päälle.
4. Peitä vuoka foliolla ja nosta uuniin.
5. Paista uunissa 2-3 tuntia.
6. Ota lihat marinadista, ja revi haarukoiden avulla säikeiksi. Siirrä takaisin marinadin sekaan.
7. Käytä esim. pitaleivän täytteeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti