Sivut

perjantai 19. helmikuuta 2016

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on ollut IN jo jonkin aikaa. Minä kokeilin kyseistä terveysherkkua vasta muutama viikko sitten ekan kerran, ja rakastuin. On hyvää. Ja terveellistäkin. Rasvoja tässä näkkärissä toki on paljon, mutta ne on niitä hyviä rasvoja.
Siemennäkkäri on maidotonta, munatonta ja gluteenitonta.

Olen tehnyt näkkärini tällä soppa365-blogin ohjeella.


Siemennäkkäri

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl chiansiemeniä
2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa

1.Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
3.Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia.
4.Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi- koko pellin kokoiseksi. Voit öljytä lastan pinnan kevyesti ja tasoittaa näkkärin sillä.
5.Paista uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.
6.Anna jäähtyä ja murra haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti