Sivut

tiistai 9. helmikuuta 2016

Mansikka-turkinpippurifudgea ystävälle


Kakkukatri oli tänä vuonna julkaissut ihanan mansikkafudgeohjeen. Minä tein ohjeella fudgea, mutta lisäsin joukkoon vielä turkinpippuria ja pikkusen valkosuklaata. Uuu, nami! Toimii. Tosin turkinpippuri sulaa nopeasti kuumaan massaan, ja väri ei ole näin yhtä kaunis kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta maku on hyvä. (Pahoittelen muuten jälleen mun kuvaani. Se on melko huono, ja kuvan värikään ei ole ihan oikea..)

Tein alkuperäisen ohjeen puolitetttuna. Loput kondensoitdusta maidosta laitoin pakastimeen odottamaan seuraavaa kokeilua.

Mansikka-turkinpippurifudgea
0,5 purkillista eli noin 200 g kondensoitua maitoa
250 g Dansukkerin mansikkatomusokeria
63 g voita
40 g valkosuklaata
pikkusen vajaa dl turkinpippurirouhetta

1.Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
2.  Laita isoon mikronkestävään kulhoon mansikanmakuinen tomusokeri, kondensoitu maito, voi ja valkosuklaa.
3. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 1- 2 minuutin pätkissä, ja sekoita välillä.
4. Jatka kunnes lämpötila on 118 astetta, mikä tarkoittaa noin 7-8 minuutin kuumennusta.
5. Lisää turkinpippuri, sekoita mahdollisimman nopeasti ja levitä astiaan, jonka olit vuorannut leivinpaperilla.
6. Laita jääkaappiin jähmettymään.
7. Liekkaa levy kuutioiksi tai ota muotilla paloja.

Vinkki! Jos haluat leikata fudgesta paloja muotilla, tee levystä riittävän ohut. Minulla levystä jäi liian paksu, ja muotilla leikatessa levy lähti halkeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti