Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kinuskiset laskiaispullat (gluteeniton)


Törmäsin kakkutaikurin pari vuotta sitten tekemien kinuskipullien ohjeeseen netissä pyöriessäni muutamia viikkoja sitten. Jo heti silloin päätin, että ne lähtevät testiin tänä vuonna - tosin gluteenittomina, ja muutenkin ihan pikkuriikkisen muutettuna. Kakkutaikurin alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Gluteenittomien pullien lisäksi tein ihan tavan pullataikinan, josta osan tein laskiaispulliksi ja osan kanelikierteiksi.

Tein kinuskia vain puolikkaan annoksen, ja kermatäytettä vähän alkuperäistä ohjetta vähemmän. Ja kermatäytehän sitten loppui multa kesken. Osaan pullista laitoin sitten mansikkahillon lisäksi vaahdotettua kermaa, jonka maustoin mansikkatomusokerilla ja vaniljasokerilla. Jos teet vain gluteenittomat pullat, niin kinuskikermatäytteen pitäisi riittää kaikkiin.  Tosin se mansikkakerma siellä välissä ei ollut myöskään ollenkaan hullumpaa.
 Mulla tuli siis lopulta 16 pullaa, joissa oli kaikissa kinuskipinnassa, ja niistä kahdeksassa oli kinuskitäyte ja kahdeksassa mansikkakermatäyte.


Kinuskiset laskiaispullat

3 dl laktoositonta (punaista) maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
n. 7 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
85 g pehmeää voita

Kinuski
2 dl laktoositonta kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
0,5 dl tomusokeria
1 rkl glukoosisiirappia
noin 10 g laktoositonta voita
40 g riisimaitovalkosuklaata

Kinuskikermatäyte
loput kinuskista
2,5 dl kuohukermaa
n 150g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

lisäksi
mansikkahilloa
(fudge chunks - dr.oetker)

1. Lämmitä maitoa hieman ja liuota hiiva siihen.
2. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki.
3. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja kananmuna.
4. Sekoita leivinjauhe noin 3 desiin jauhoja ja lisää jauhot maidon sekaan koko ajan vaivaten.
5. Vaivaa joukkoon pehmeä voi.
6. Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina alkaa irrota reunoista ja tuntua kimmoisalta. Vaivaa taikinaa vielä hetken aikaa.
7. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä tanko.
8. Jaa tanko noin 8 yhtäsuureen osaan ja pyörittele pulliksi ja nosta kohoamaan leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle noin 30 minuutiksi.
9. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
10. Voitele pullat ja paista 15-20 min.
11. Valmista kinuski. Laita kattilaan sokerit ja kerma. keitä miedolla lämmöllä (kuitenkin niin, että poreilee) noin 20 minuuttia, jotta seos hieman jäykistyy.
12. Lisää glukoosisiirapi, ja anna keittyä vielä muutama hetki.
13. Ota kattila liedeltä, ja lisää joukkoon voi ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
14. Kasta pullat kinuskissa, ripottele pinnalle muutamia fudge chunks -paloja, ja laita sen jälkeen jähmettymään jääkaappiin. Laita myös jäljelle jäänyt kinuski jääkaappiin.
15. Kun kinuski pullien päällä on jähmettynyt, vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, loppukinuski ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Laita täyte pursotuspussiin.
16. Leikkaa pullista hatut pois, levitä pohjalle mansikkahilloa, ja pursota kermatäytettä hillon päälle. Laita hattu pullalle, ja nauti.


Tässä vielä kuvaa niistä kanelikierteistäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti