Sivut

torstai 11. helmikuuta 2016

Gluteenittomia blinejä - 5 helppoa, mutta hyvää täytettä


Elämäni eka blinikokeilu. Kannatti. Kuva on tosin erittäin huono, pahoittelen, mutta kun oli niin nälkä, etten kyennyt ottamaan parempaa kuvaa.

Tein gluteenittomia blinejä ohjeella, jossa taikinan muhimisvaiheeksi riittää noin tunti. Ainakin, jos taikina pääsee olemaan rittävän lämpimässä.

Taikinan ohjeesta tulee 14 cm halkaisijaltaan olevalla pannulla 6 bliniä. Meillä se oli oikein sopivasti kahdelle hyvin nälkäiselle syöjälle. Täytteitä jäi reilusti yli, joten meillä tehtiin blinejä myös seuraavana päivänä.

Laktoosittomia näistä saa helposti taas käyttämällä kaikkia maitotuotteet laktoosittomina, kuten minäkin tein.

Blinit (6 kpl - 14 cm:n pannulla)

1 dl semperin fin mix - jauhoseosta
1,5 dl tattarijauhoja
10 g tuorehiivaa
2,5 dl punaista maitoa
0,75 dl kermaviiliä
2 kananmuna
suolaa

1. Liuota hiiva reiusti kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää jauhot, kananmunan keltuainen (säästä valkuainen myöhempää käyttöä varten), kermaviili ja suola vatkaa tasaiseksi.
3. Peitä liinalla ja anna turvota lämpimässä paikassa noin tunnin verran. Sillä välin voit valmistella täytteet.
4. Laita uuni kuumenemaan noin 125 asteeseen.
5. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita se varovasti turvonneeseen taikinaan.
6. Kuumenna pannu ja laita viihen nokare voita.
7. Laita pannulle taikinaa ja paista muutama minuutti puoleltaan.
8. Nosta valmis blini leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja laita uunin lämpöön odottelemaan syömistä. Toista 5 kertaa.
9. Tarjoile lisänä esim. seuraavana lueteltuja täytteitä, ja juomaksi suosittelen kuohuviiniä (tai shampanjaa).

Täyte 1: Suolakurkkuja ja smetanaa ja hunajaa
Perinteinen venäläinen ja hyvin maistuva mutta yksinkertainen täyte
Suolakurkku(ja) pilkottuna
Smetanaa
Hunajaa
Tarjoa erikseen

Täyte 2: Mätiä
100 g lohenmätiä
suolaa
pippuria
pieni sipuli
smetanaa
- pilko sipuli pieneksi. LIsää se ja mausteet mädin sekaan.
-tarjoa lisänä smetanaa

Täyte 3: Sieniä ja pekonia
200 g tuoreita herkkusieniä
2 dl ruokakermaa
1 pkt pekonia
1 pienisipuli
suolaa
pippuria
- Pilko pekonit pieniksi ja paista rapeiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuullota samalla pannulla (josta ylimääräinen rasva on kaadettu pois) pienessä määrässä voita paloitellut herkkusienet ja silputtu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää pannulle pekonin palat ja kerma. Hauduttele kunnes seoksesta tulee muhennosmaista.

Täyte 4: Savuporotahna
100 g savuporoleikkelettä
100 g piparjuurituorejuustoa
muutama ruokalusikallinen kermaviiliä
1 pieni sipuli
- Pilko savuporo kuutioiksi, ja hienonna sipuli
- Sekoita täytteen aineet keskenään.

Täyte 5: Lämminsavulohta ja kananmunaa
150 g lämminsavulohta
2 (keitettyä) kananmunaa
2,5 dl kermaviiliä
suolaa
pippuria
sitruunanmehua
- Keitä kananmunat
- Revi lohi pieniksi paloiksi, hienonna kanamunat haarukalla.
- Sekoita täytteen aineet keskenään, ja lisää sitruunanmehua maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti