Sivut

maanantai 1. helmikuuta 2016

Appelsiinilotta kevyemmin

Appelsiinien sesonkiaika on käsillä. Siksi tämä ohje.


Valitsemalla laktoosittoman maitorahkan tästä saa helposti laktoosittoman ja gluteeniton, pähkinätön ja munatonhan tämä yksinkertainen arkiherkku onkin luonnostaan.

Varmasti juhlavamman ja herkullisemman tästä saa käyttämällä rahkan lisänä kermaa vaahdotettuna ja oikeaa sokeria makeuttajana, mutta näin tämä sopii vaikkapa kaikille niille, jotka keventelevät ruokavaliotaan joulun jäljiltä.

Appelsiinilotta kevyemmin

3-4 appelsiinia
500 g maitorahkaa
5 liivatetta (4 saattaaisi myös riittää)
makeutusainetta maun mukaan
(vaniljajauhetta)

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Kuori appelsiinit.
3. Leikkaa kaksi tai kolme appelsiinia ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa viipaleilla kulho.
4. Leikkaa loput appelsiinit pieniksi paloiksi.
5. Sekoita maitorahkojen sekaan pieniksi kuutioidut appelsiinin palat ja makeutusainetta makusi mukaan. (lisää hieman vaniljajauhetta).
6. Kuumenna tilkka vettä, ja sulata liivatelehdet siihen.
7. Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen rahka appelsiiniseokseen.
8. Kaada kulhoon, joka on vuorattu appelsiiniviipaleilla.
9. Nosta jääkaapiin jähmettymään ainakin 4 tunniksi, mielellään pidemmästikin.
10. Kumoa lautaselle.
11. Leikkaa paloja veitsellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti