Sivut

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Mojitojuustokakku


Jotakin raikasta kakkua teki mieli kokeilla. Lime ja minttu, voisko raikkaampia makuja edes löytää? Näihin kun lisää vielä vaaleaa rommia, niin kasassa on mojiton aineet, ja niistä syntyikin äärimmäisen herkullinen kakku.

Kun käytät gluteenittomia keksejä pohjaan, kuten minä tein, saat kakusta gluteenittoman. 

Tämä kakku sisältää VIINAA. Jos haluat alkoholin pois, keitä rommia ennen käyttöä.

Mojitojuustokakku 

pohja
35 g voita 

limetäyte
2,5 dl vispikermaa
175 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 limen mehu
2 rkl vaaleaa rommia
2,5 kpl liivatelehtiä
vihreää elintarvikeväriä

minttusiirappi
1,5 dl sokeria
2,5 dl vettä
10 mintunoksaa
minttutäyte
2,5 d vispikermaa
175g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl minttusiirappia
2 rkl vaaleaa rommia
2,5 liivatelehteä
vähän vettä
tarvittaessa sokeria ja hiven piparminttuaromia

kiille
1 limen mehu
loput minttusiirapista
5 rkl vaaleaa rommia
1 dl vettä
vihreää elintarvikeväriä
3 liivatelehteä

koristeluun
esim.valkosuklaata

Lisäksi tarvitset
20- ja 24-senttiset irtopohjavuoat

1. Valmistele 24 senttinen irtopohjavuoka laittamalla pohjalle leivinpaperi.
2. Murskaa keksit.
3. Sulata voi, ja sekoita se keksimurskan joukkoon.
4. Levitä murska vuoan pohjalle.
5. Aseta 20 senttisen vuoan reunat keskelle 24-senttistä vuokaa. Ja valmista limetäyte.
6. Laita limetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
7. Purista limeistä mehut.
8. Laita kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri, ja vatkaa vaahdoksi.
9. Kuumenna limemehu, ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita joukkoon rommi. Värjää täyte vihreällä elintarvikevärillä haluamasi vihreän sävyiseksi.
10. Kaada massa 20-senttisenvuoan reunojen sisälle, ja tasoita pinta. 
11. Siirrä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään - jääkaapissa väh.2 tuntia.
12.  Valmista minttusiirappi laittamalla siirappin aineet kattilaan, ja keittämällä hijaisella lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista mintunoksat. Anna jäähtyä.
13. Laita minttutäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
14. Laita kerma ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. 
15. Ota siirapista noin desi, ja lisää se täytteen joukkoon. Maista. Halutessasi lisää makeutta ja/tai vähän piparminttuaromia.
16. Kuumenna tilkka vettä ja lisää siihen liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana täyteen joukkoon. Sekoita. LIsää rommi. Sekoita.
17. Poista 20 senttiset irtoreunat. Kaada minttutäyte vuokaan limetäytteen päälle ja ympärille. Tasoita pinta. Siirrä jääkaappiin jähmettymään väh.4 tunniksi.
18. Tee kiille. Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen. Purista limen mehu.
19. Sekoita lopun minttusiirapin joukkoon limenmehu, rommi ja vihreää elintarvikeväriä. 
20. Kuumenna vesi, ja sulata siihen liivatelehdet.
21. Kaada vesi oheuna nauhana muun nesteen joukkoon. Anna jäähtyä.
22. Kaada kiille kakun päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
23. Kun kiille on hyytynyt, koristele esim. valkosuklaalla.



4 kommenttia: