Sivut

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kinderpiirakan vaalea punasteleva serkku eli mansikkavalkosuklaakinderpiirakka

Kinderpiirakka oli varsin suosiossa tuossa ehkä vuosi sitten. Enkä ihmettele. Onhan se hyvää.


Mokkapaloja rakastava mieheni heitti ilmoille ajatuksen vaaleista mokkapaloista. Tätä ajatusta hieman pureskeltuani päädyin kuitenkin kokeilemaan kinderpiirakkaa vaaleana versiona. Kreemissä mansikan makua, ja päällä ihanaa valkosuklaata. Minusta tämä on aivan selvästi kinderpiirakan vaalea punasteleva serkku :) Makeaa on, pieni pala riittää.

Kreemiin käytin parasta kakunkuorrutetta ikinä, ja jäin miettimään, että tässä toisaalta ehkä olisi toiminut, jos olisi sen alunperisen kinderpiirakan kreemin tomusokerin vain vaihtanut mansikkatomusokeriksi, koska se olisi jämäkämpää. Tämä on kylmänäkin vähän pehmeää, mutta tämä on vain niin hyvää. :)

Tein piiraan gluteenittomana, mutta onnistuu varmasti myös vehnäjauhoista. Lisäisin jauhoja tällöin 0,5dl. Kun teet gluteenittoman version, muista varmistaa, että käyttämäsi valkosuklaa on gluteenitonta.

Mansikkavalkosuklaakinderpiirakka (gluteeniton)




6 dl sokeria
5 dl gluteenitoonta jauhoseosta (semper fin mix)
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300g voita
4 kananmunaa

Mansikkavalkosuklaakreemi (0,75 kertaisenakin tämä voisi riittää)
200g maustamatonta tuorejuustoa (150g)
100g huoneenlämpöistä voita (75g)
300 g mansikkatomusokeria (225 g)
100 g tomusokeria (75g)
150 g valkosuklaata (112g)
(punaista elintarvikeväriä)

Päälle
200 g valkosuklaata

Koristeluun
30 -50 g valkosuklaata
punaista elintarvikeväriä

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata voi, laita vesi kiehumaan.
3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, kardemumma, jauhot ja leivinjauhe keskenään.
4. Sekoita sulatettu voi ja kiehuva vesi keskenään, ja lisää jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää kananmunat ja sekoita.
6. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. (Minusta tästä tulee koko pellin kokoisena liian matala, niin pienennän peltiä laittamalla toiseen päätyyn foliotöntsän, siten, että pellinpituus lyhenee noin 5 senttiä :) Aseta folio ennen takinan kaatamista pellille.)
7. Paista noin 30-35 minuuttia.
8. Uunista oton jälkeen käännä pohja ympäri ja anna jäähtyä.
9. Valmista kreemi.
10. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri murumaiseksi seokseksi.
11. Lisää tomusokerit. ja vatkaa ilmavaksi.
12. Sulata valkosuklaa ja kaada se kreemin sekaan, vatkaa.
13. Lisää halutessasi vähän punaista elintarvikeväriä.
14. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin tai pakkaseen. Kreemin tulee olla kunnolla jäähtnyt ennen suklaan levitystä.
15. Sulata valkosuklaa ja levitä kreemin päälle. Kreemi lähtee helposti vähän sekoittumaan suklaaseen. Suklaata ei kannata kipata kreemin päälle kerralla kokonaan, vaan pienissä erissä.  Silloin se ei sekoitu kreemiin niin helposti. Mullakin ne vähän lähtivät sekoontumaan keskenään, mutta eipä se ole niin vaarallista.
16. Siirrä jääkaappiin.
17. Halutessaasi sulata vielä vähän valkosuklaata ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Nestemäisellä värillä tein itse, mutta se tekee sulaneen valkosuklaa rakenteen jäykäksi, joten tomumainen tai pastaväri lienee pparempi, mutta onnistuu nestemäiselläkin. Lisää riittävän vähän. Siirrä vaalenapunainen suklaa pakastepussiin ja tee kulmaan reikä. Koristele.
18. Säilytä jääkaapissa.
19. Ennen paloiksi leikkaamista, ota piiras ajoissa huoneenlämpöön.

Leikatessa piiraan tulee olla lähes huoneenlämpöistä, ja kannattaa käyttää tasateräistä isoa veistä, jonka huuhtelee kuumalla vedellä ja kuivaa astiapyyhkeeseen jokaisen leikkauksen jälkeen. Näin paloista saa siistejä.

Suosittelen leikkaamista melko pian piiraan valmistumisen jälkeen ja nauttia tämä minun makuhermojeni mukaan kannattaa jääkaappikylmänä.


2 kommenttia: