Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2016

Gluteeniton chiansiemenleipä

Päädyin sattumalta eräs kerta aivan ihanaan gluteenittomaan ruotsinkieliseen leivontablogiin Glutenfria godsaker. Siellä komeili aivan ihanan näköinen chiansiemenleipä, jota mun vain oli aivan pakko kokeilla. Mulla ei vain ollut ihan samaa jauhoa kuin mitä ohjeessa oli käytetty, eikä myöskään tuorehiivaa, mutta onnistui se näinkin. Suolaa leipä minusta kaipasi enemmän kuin alkup.ohjeen 1 tl.



Gluteeniton chiansiemenleipä

0,5 dl chiansiemeniä
1 + 4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl rapsiöljyä
1 rkl hunajaa
1,5 - 2 tl suolaa
500 g (1pkt) semper fin mix -jauhoja (alkup. ohjeessa semper mix)

Lisäksi
1,5 - 2 l leipävuoka
öljyä vuoan voiteluun

1. Sekoita chiansiemenet 1 desiin vettä ja ja turvota noin 20 min.
2. Sekoita chiansiemenmössön sekaan öljy, hunaja ja suola.
3. Sekoita kuivahiiva pienen määrään jauhoja.
4. Kuumenna loppuvesi (4dl) reilusti 42 asteiseksi, ja sekoita vesi chiansiemenmössön sekaan.
5. Lisää ensin jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva, ja sekoita.
6. LIsää vähitellen loputkin jauhot ja vaivaa ihan muutama minuutti.
7. Öljyä leipävuoka ja kaada taikina vuokaan.
8. Anna kohota noin puoli tuntia.
9. Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja paista leipää uunissa noin 45 - 75 minuuttia.

Alkuperäisessa ohjeessa paistoaika oli noin 30 minuuttia, mutta siinä ajassa minun leipäni ei ainakaan kypsynyt. Kannattaa tarkkailla leipää jo puolen tunnin kohdalla ja vaikka kumota leipä välillä vuoasta pois ja koputella pohjaa.

Pahoittelen JÄLLEEN kuvia. Leikattu leipä on kuvattu aivan liian pimeässä.

Muoks! Tein leipää toistamiseen, nyt semperin grov mixillä ja oliiviöljyllä. Paistoin 1 h 10 min. Tuli todella hyvä niin.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun saa uusia glut. ohjeita.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)

      Minäpä käyn vilkaisemassa.

      Poista