Eräällä foorumilla pyöriessäni, joku kertoi leipovansa illanistujaisiin kinder-piirakkaa. Minun mielenkiintoni heräsi välittömästi, ja sain linkin blogiin, josta ohje löytyy (ja täällä se on). Tänään sitten kokeilin tehdä tätä gluteenittomana.
Kinderpiirakka (gluteeniton) - pellillinen
6 dl sokeria
n. 4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vetää
300 g sulatettua voita
4 kananmunaa
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
n. 250 g maitosuklaata
Koristelu:
valkosuklaata
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään.
Lisää voi-vesi -litku kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
Lisää puukauhalla samalla sekoittaen munat yksi kerrallaan.
Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 30-35 min.
Jäähdytä pohja huolella.
Tee voikreemi. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri huolellisesti vaahdoksi (noin 5 min).
Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen. Jatka vatkaamista vielä hetki.
Levitä voikreemi jäähdytetyn pohjan päälle, ja nosta pakkaseen jähmettymään. Suklaakuorrutusta laitettaessa kreemin on oltava kovaa.
Sulata suklaa (kattilassa tai mikrossa) ja levitä kovettuneen kreemin päälle.
Kannattaa suorittaa suklaan levitys osissa, koska kuuma suklaa sulattaa helposti voikreemin ja sekoittuu sen kanssa tai jämähtää paksuksi kerrokseksi, jolloin koko pohjaa ei saa peitetyksi.
Sulata valkosuklaa. Laita pakastepussiin. Leikkaa kulma auki, ja koristele piiras.
Piirakka on makeaa, joten suosittelen leikkaamaan palat melko pieniksi.
Mahtavan näköinen pala joten taisi onnistua todella hyvin myös gluteenittomana! :)
VastaaPoistaTämä on kyllä makeaa piirakkaa ja senhän arvaa jo siitä kun sokeria tulee taikinaan enemmän kuin jauhoja ;D Minä saan silti syötyä parikin palaa kerralla... ;)
Juu, onnistui :)
PoistaJa mieki kyl helposti söin muutaman palan, mut sit pitikin saada jo jotain suolasta :D
Tää oli niin taivallisen hyvää, nam! Nyt kun tän löys niin vois itsekin kokeilla :)
VastaaPoistaHyvä, kun maistui :) Tee ihmeessä.
PoistaVoiko tätä pakastaa ja sitten sulattaa? Kuinka kreemi käyttäytyy silloin?
VastaaPoistaJoo, mie kyllä eka leipomiskerran jälkeen pakastinkin. Tovin annoin huoneenlämmössä olla ja sitten tais jo hieman kohmeisena mennä parempiin suihin, mutta ei kreemi mitenkään pahaa tykännyt pakkasessa olemisesta minusta.
PoistaVoiko tätä tehdä maidottoman käyttäen margariinia?
VastaaPoistaJa toki suklaa tummaksi
PoistaIhan hirveästi liikaa sokeria. Olisi riittänyt paljon vähempikin.
VastaaPoista