Sivut

torstai 29. kesäkuuta 2017

Rocky road -jäätelö ja turkinpippurisalmiakkijäätelö

Kesään kuuluu jäätelöä. Paljon jäätelöä. Lisää jäätelöä. Ainakin mulla.


Kakkutaikuri oli jossakin vaiheessa tehnyt rocky road -jäätelökakun. Siitä intoutuneena, kokeilin itsekin tehdä rocky road -jäätelöä, ja kokeilinpa pienen kakunkin.

Rocky Roadin voi maustaa kukin miten itse tahtoo, mutta tässä ohje mun herkku -versioon.

Mä laitoin osan rasiajäätelöksi, osasta tein pienen kakun ja ihan pikkuosan perusjäätelömassaa otin sivuun ja tein siitä turkinpippurisalmiakkijäätelöä. Se on helppoa ja hyvää :)





Rocky road -jäätelö

perusmassa
8 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
noin 0,75 dl glukoosisiirappia

lisukkeet
3 -4 rkl tummaa kaakaojauhetta
200 g maraboun minttukrokanttisuklaata
noin 2 -3  dl suolapähkinöitä
noin 2 - 3 dl minivaahtokarkkeja tai pieniksi pilkottuja isoja
kinuskikastiketta

1. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.
2. LIsää kondensoitu maito ja glukoosisiirappi ja jatka vatkaamista vielä tovi.
(tässä vaiheessa otin massasta sivuun noin 3 dl turkinpippurijäätelö varten)
3. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.
4. Hakkaa suklaa pieneksi ja leikkaa vaahtokarkit tarvittaessa. Tee suolapähkniöistä karkeaa rouhetta (seassa saa olla mutamia kokonaisiakin)
5. LIsää suklaapalat ja vaatokarkit massaan ja sekoita. Jätä vähän koristeeksi!
6. Kaada kakkuvuoan ja/tai rasian pohjalle jäätelömassaa noin puoleen väliin rasiaa. Ripottele pinnalle kerros suolapähkinöitä ja kaada pähkinöiden päälle hieman kinuskikastiketta. Lisää jäätelömassaa nin, etttä astia on täynnä.
7. Jos teit kakun laita se nyt pakkaseen. Jos teit rasiaan laita pinnalle hieman kinuskikastiketta ja sivuun laittamiasi täytteitä koristeeksi. Laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.
8. Kun otat kakun tarjolle, kumoa se lautaselle, koristele kinuskikastikkeella ja täyteaineilla.


Turkinpippurisalmiakkijäätelö

noin 1/6 perusjäätelömassaa
noin 4 rkl turkinpippurirouhetta
dr.oetkerin salmiakkikastiketta

1.Sekoita perusjäätelömassaan turkinpippurirouhe.
2. Kaada rasiaan ja lisää salmiakkikastiketta. sekoittele salmiakkikastiketta varovasti haarukalla massan joukkoon, niin että se muodostaa kauniita kuvioita massan pinnalle. Jos sekoittaa liikaa, tulee koko jäätelöstä harmaa. Makuun se ei toki vaikuta juurikaan, mutta kauniimpi se on mielestäni kuviolla.



2 kommenttia: