Sivut

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Tropicaljuustokakku (gf ja lakt.)

Tämän ihanan raikkaan kakun pohjana on Kakkutaikurin äärimmäisen suosittu kakku, jota olen muokannut vain vähän.

Teen kakun isoon suorakulmion malliseen vuokaan. Jos teet tämän pienempään pyöreään n.24 senttiseen, tee puolikas annos.

Annos on myös niin iso, että jos et omaa isoa yleiskonetta tai todella isoa kulhoa, suosittelen tekemään täytteen joka tapauksessa kahdessa osassa.

Olen tehnyt tätä kakkua työkaverini eläköitymisjuhliin ja ystäväni häihin.

Tropicaljuustokakku

Pohja
400 - 500 g gluteenittomia ja laktoosittomia vaniljatäytekeksejä
100 g voita
ripaus suolaa

Täyte
3 limen mehu
2 sitruunan mehu
2 appelsiinin mehu
2 prk mangopilttiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa (lakt)
400 g sitruunatuorejuustoa (lakt)
400 g appelsiinituorejuustoa (lakt)
14 dl vispikermaa
1 - 2 dl tomusokeria
noin 18 liivatetta (riippuu hedelmien mehumäärästä - ilman hedelmiä 13 kpl ja 1 liivatelehti lisää/ 1 dl mehua)

Kiille
2 prk mangososetta
2 limen mehu
1 sitruunanmehu
1-2 appelsiininmehu
4-8 rkl sokeria
Liivatetta mehumäärän mukaan 1 liivate/ 1 dl nestettä

Koristeluun
esim. marjoja, macaronsseja, marenkeja, hedelmien paloja, valkosuklaata

1. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi, Voitele vuoan reunat kevyesti ja vuoraa myös reunat leivinpaperilla. (voin avulla leivinpaperit pysyvät paikallaan)
2. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit ja lisää voisula keksimurskaan. Painele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin.
3. Purista hedelmistä mehu, ja mittaa se. Laita mehun perusteella oikea määrä liivatteita likoamaan kylmään veteen - anna liota noin 5 -10 min
4. Kuumenna puristettu mehu, ja sulata liivatelehdet siihen. Jätä jääähtymään.
5. Vatkaa kerma pehmeäski vaahdoksi. LIsää joukkoon tuorejuustoja purkki kerrallaan, ja vatkaten käytännössä koko ajan. Lisää myös mangosose.
6. Kaada liivatemehuneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Nyt maistele massaa ja lisää tomusokeria mielestäsi tarvittava määrä. Itse tykkään jättää tämän kakun kirpeän raikkaaksi.
7. Kaada massa pohjan päälle ja siittä jääkaappiin jähmettymään vähintään  2 tunniksi.
8. Kun kakun pinta tuntuu jähmettyneeltä eikä kakku enää hylly jos heilutat vuokaa, valmisa kiille.
9. Purista mehut hedelmistä, ja mittaa liivatteiden määrä, ja laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 5- 10 minuutiksi.
10. Sekoita mehujen joukkoon mangosose ja makusi mukaan sokeria. Kuumenna.
11. Sulata liivatelehdet mehun joukkoon ja anna jäähtyä tovi. Lusikoi sitten jähmettyneen
kakkumassan päälle, ja siirrää jääkaappiin useammaksi tunniksi. MIelellään yön yli.
12. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


2 kommenttia: