Sivut

torstai 22. kesäkuuta 2017

gluteenittomat raparperidallaspullat


Viimeisin päivitys maaliskuulta. Huhhuh! Onhan tässä tullut taas leivottua, mutta jostain syystä blogin päivittäminen on jäänyt. On muka ollut niin kiire tai jotain. Josko nyt tässä äitiyslomailleissa ehtisi ja jaksaisi paremmin.

Aloitan nyt kirimään päivittelyäni ajantasalle vähän hassussa järjestyksessä - viimeisimmästä leipomuksestani aloittaen. Teen sen siksi, että vielä toistaiseksi raparperikausi on täällä.

Eilen testailin siis gluteenittomia raparperidallaspullia. Ensimmäisen pellillisen pullia onnistuin heittelemään pitkin keittiön lattioita, kun käytin huonoa patakinnasta, jonka läpi poltin peukalonvarren. Pitäis varmaan heittää tuo kyseinen patakinnas roskiin,,,Mutama vuosi sitten mieheni osti minulle yleiskoneen. Vanhassa asunnossamme se ei mahtunut käyttöön. Ei se mahdu vielä oikein tässäkään kämpässä, mutta otin sen käyttöön silti. Sämpylätaikinoissa olen sillä onnistunut äärimmäisen hienosti, mutta tämän kertainen yleiskonekokeilu - gluteeniton pullataikina, ei onnitunut aivan yhtä hyvin. Suosittelen siis toistaiseksi tekemään gluteenittoman pullataikinan käsin. Mä taidan pullaa tehdessä tarvita sen käsituntuman jauhojen lisäämiseen.

Vaikka oma pullataikinani ei eilen ollutkaa parhaasta päästä uskallan tähän suositella käyttämään pullataikinaohjettani, koska olen sillä onnistunut niin monta kertaa.

Ai niin, saaattoi toki eilisen pullataikinan koostumukseen vaikuttaa sekin, etten käyttänyt kananmunaa - unohdin ostaa niitä :D

Näistä pullista tulee myös varmasti kauniimpia, jos voitelet ne munalla ennen uuniin laittoa. Näin minäkin olisin tehnyt jos aivoni eivät olisi raskauden pehmentämät....


Gluteenittomat raparperidallaspullat

1 annos gluteenitonta pullataikinaa

täyte
500 g raparperia
2 dl hillosokeria
rouhittuavaniljatankoa
300 g vaniljarahkaa
1 pss vaniljakastikeaineksia

pullien voiteluun
kananmuna


1. Keitä ensin raparperihilloke. Laita hillosokeri, pilkotut raparperinvarret ja jonkin verrran rouhittua vaniljatankoa kattilaan (voit myös käyttää puolikasta vaniljatankoa, jonka poistat keittämisen jälkeen) ja keitä noin 10 minuuttia. Laita hilloke jäähtymään.
2. Valmista pullataikina ja kauli se levyksi.
3. Sekoita noin 2,5 dl raparperihilloketta vaniljarahkan kanssa. Lisää vaniljakastikeainekset ja sekoita kunnolla.
4. Levitä täyte kaulitun pullataikinalevyn päälle.
5. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.
6. Laita kohoamaan leivinpaperilla peitetylle unipellille noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni sillä välin 225 asteeseen.
7. Voitele pullat munalla ja paista uunissa noin 10 - 15 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniisti väriä.


Mä tein eilen pullataikinaa tupla-annoksen ja noin puolet pullista leivoin voisilmäpulliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti