Aloitan nyt kirimään päivittelyäni ajantasalle vähän hassussa järjestyksessä - viimeisimmästä leipomuksestani aloittaen. Teen sen siksi, että vielä toistaiseksi raparperikausi on täällä.
Vaikka oma pullataikinani ei eilen ollutkaa parhaasta päästä uskallan tähän suositella käyttämään pullataikinaohjettani, koska olen sillä onnistunut niin monta kertaa.
Ai niin, saaattoi toki eilisen pullataikinan koostumukseen vaikuttaa sekin, etten käyttänyt kananmunaa - unohdin ostaa niitä :D
Näistä pullista tulee myös varmasti kauniimpia, jos voitelet ne munalla ennen uuniin laittoa. Näin minäkin olisin tehnyt jos aivoni eivät olisi raskauden pehmentämät....
Gluteenittomat raparperidallaspullat
1 annos gluteenitonta pullataikinaa
täyte
500 g raparperia
2 dl hillosokeria
rouhittuavaniljatankoa
300 g vaniljarahkaa
1 pss vaniljakastikeaineksia
pullien voiteluun
kananmuna
1. Keitä ensin raparperihilloke. Laita hillosokeri, pilkotut raparperinvarret ja jonkin verrran rouhittua vaniljatankoa kattilaan (voit myös käyttää puolikasta vaniljatankoa, jonka poistat keittämisen jälkeen) ja keitä noin 10 minuuttia. Laita hilloke jäähtymään.
2. Valmista pullataikina ja kauli se levyksi.
3. Sekoita noin 2,5 dl raparperihilloketta vaniljarahkan kanssa. Lisää vaniljakastikeainekset ja sekoita kunnolla.
4. Levitä täyte kaulitun pullataikinalevyn päälle.
5. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.
6. Laita kohoamaan leivinpaperilla peitetylle unipellille noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni sillä välin 225 asteeseen.
7. Voitele pullat munalla ja paista uunissa noin 10 - 15 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniisti väriä.
Mä tein eilen pullataikinaa tupla-annoksen ja noin puolet pullista leivoin voisilmäpulliksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti