Sivut

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Suklaiset minikuppikakut minttusuklaakuorrutteella

Näitäkin suklaisia miniherkkuja oli tarjolla helmikuisissa häissä.


Minimuffinien ja -kuppikakkujen tekoon suosittelen ehdottomasti minimuffinipeltiä. Näin pikkuiset leivokset  säilyttävät muotonsa nätisti, eivätkö levähdä, kuten pelkkien paperivuokien kanssa käy. Jos käytettävissäsi ei ole muffinipeltiä, laita kaksi paperista vuokaa sisäkkäin. Se jo vähän auttaa :)

Kuppikakkujen alkuperäinen ohje on annin uunissa -blogista, jälleen vähän on muokattu.

Suklaiset minikuppikakut minttusuklaakuorrutteella (n. 40 kpl)

2.5 dl fin mix gluteeniton jauhoseosta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vanilja sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl luonnonjogurttia
100 g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

täyte
dr.oetkerin suklaista muffinitäytettä

kuorrutus
50 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa
20 g tummaa suklaata
1-2 rkl kaakaojauhetta
noin 1 tl piparminttuaromia

koristeluun
mariannerouhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Asettele paperiset vuoat minimuffinivuoan koloihin.
3. Sulata voi.
4. Rouhi tumma suklaa, mutta ällä liian hienoksi rouheeksi. Saa jäädä sattumia.
5. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
6. Vatkaa kevyesti jogurtti, voisula ja munat keskenään sekaisin.
7. Yhdistä jauho- ja munavoijogurttiseos ja sekoita hyvin nuolijalla käännellen.
8. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 15 minuuttia. jätä muffinit jäähtymään.
9. Valmista kuorrute.
10. Sulata suklaaa ja anna sen jäähtyä.
11. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa, kunnes kuorrute on kuohkeaa ja vaaleaa..
12. Lisää kaakaojauhe ja suklaa sekä piparminttuaromi. Lisää piparminttuaromia vähän kerrallaan ja maistele välillä.
13.  Sekoita tasaiseksi ja laita pursotinpussiin.
14. Pursota ensin jokaisen jäähtyneen muffinin sisään pieni turaus suklaista muffinitäytettä ja sen jälkeen pursota muffinehin kuorrute.
15. Koristele mariannerouheella.






1 kommentti: