Sivut

maanantai 26. kesäkuuta 2017

Raparpericurd ja vaniljamousse koivukakussa


Sain kunnian tehdä hääkakun ystäväni kesäkuun alkupuolen häihin.

Koska raparperin kausi oli tuolloin parhaimmillaan, oli toiveena että kakussa olisi myös raparperia. Testailin muutamaa erilaista versiota, ja päädyin tekemään raparpericurdin ja sen kaveriksi vaniljamoussea.

Kakun tein kerroskakkuna, ja koristelin sen koivunrungoksi - hääparin toiveesta. MIelestäni onnistuinkin ulkonäössä aika kivasti :)

Kerroskakussa oli 18 senttinen ja 26 senttinen kakku. Täytteiden ohjeet on sis yhteensä tuon kokoisiin kakkuihin. Sanoisin, että noin 1/3 meni tuohon 18 senttiseen ja 2/3 26 senttiseen.

Kakut oli kostutettu laktoosittomalla maidolla, joka oli maustetttu vaniljasokerilla. Kakun kuorruttttamiseen käytin vaahtokarkinmakuista massaa, ja massan ja kakun välissä oli voisokerikreemi. Kakun väleissä on aina alla kerros raparpericurdia ja sen pääällä vaniljamousse.


Raparpericurdia tein kaksi ohjeen mukaista annosta. Yksi annos kerrallaan. Edellinen raparpericurdkokeiluni kun ei oikein onnannut, kun koitin suoraan tehdä tupla-annoksen. Vika tuskin oli ohjeesssa, mutta varmuuden välttämiseksi tällä ohjeella tosiaan tein kaksi erillistä curd-annosta. Ohje on Hanna Sumarilta. Kirjoitan sen nyt kuitenki auki tähän vielä.

Curdia jäi mulla vähän ylikin, mutta se säilyy ainakin viikon jääkaapissa ja sitä voi käyttää esim.paahtoleivän päällä, tai vaikka macaronsien välissä.

Raparpericurd (tee 2 annosta, jos teet 18- ja 26- senttiset kakut)

300 g raparperia paloina
1 dl sokeria
2 rkl vettä
3 munan keltuaista
30 g laktoositonta voita

1. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaaan ja keitä rapaprperit pehmeiksi.
2. Siirrä toiseen atiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Jäähtymistä voit nopeuttaa laittamalla kulhon kylmään veteen ja samalla sekoittelemalla massaa.
3. Siirrä massa takaisin kattilaan ja vatkaa sekaan munankeltuaiset.
4. Lämmitä seosta koko ajan samalla vatkaten kunnes seos saostuu.
5. Lisää voi kuutioina ja sekoita kunnes se on täysin sulanut.
6. Siirrä purkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

Vaniljamousse

7,5 dl vaahtoutuvaa laktoositonta vaniljakastiketta
600 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
noin 2 rkl vaniljasokeria
vaniljatankoa rouhittuna maun mukaan (dr.oetkerilla ainakin on semmonen purkki, mistä vois rouhia)
sokeria tarvittaessa
7 liivatelehteä
tilkkanen kuumaa vettä


1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, ja lisää joukkoon tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
3. Mausta massa vaniljalla, vaniljasokerilla ja halutessasi myös tavallisella sokerilla. Maistele makeutta sokeria lisätessäsi.
4. Kuumenna pieni määrä vettä ja sulata liivatelehdet siihen.
5. Kaada liivate-vesi ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan samalla sekoittaen.



Tein häihin myös pätkismacaronsseja, minicupcakeseja - suklaisia ja sitruuna-mansikka, tropicaljuustokakun, vegaanista kinderpiirakkaa ja vegaanisia vilhelmiinakeksejä. Osaan ohjeet jo löytyykin blogista, mutta ei vielä kaikkien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti