Sivut

lauantai 21. toukokuuta 2016

Suklaasuukkoset (gluteeniton, maidoton, munaton, vegaaninen)


Eräässä facebook-ryhmässä, johon kuulun, yksi ryhmänjäsen kyseli, että olisiko ryhmässsä joku, joka haluaisi näistä kinuskikissan suklaasuukkosista tehdä maidottoman ja gluteenittoman version. Otin haasteen vastaan, ja onnistuin mielestäni aika hyvin. En toki tiedä, kuinka hyvin nämä vastaavat alkuperäisiä, kun en niitä ole maistanut, enkä ihan sellaisenaan voisikaan, mutta varsin maistuvaisia näistä ainakin tuli. Lopputulos ei ollut ihan niin kaunis, kuin olisin toivonut, mutta se johtui siitä, että annoin kuorrutesuklaan jähmettyä ensin liian kylmäksi, ja kun koetin sitä uudelleen pehmittää, se meni liian löysäksi. Siksi siis tuo suklaaakuorrute on niin epämääräisen näköinen.

Mä tein täytettä 1 dl soijakermaa, mutta sitä jäi niin paljon yli, että puolitin määrän ohjeeseen.

Mulle kävi pieni leipomisonnettomuus, kun laitoin aka vauhdilla pellin uuniin... Kaksi pohjaa kaatui. Tein 18 pohjaa, mutta vain 16 selvisi täyttöön asti.







Suklaasuukkoset (gluteeniton, maidoton, munaton, vegaaninen) 16 - 18 kpl

Suklaakupit
50g maidotonta margariinia
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl semperin fin mix jauhoseosta
pikkusen suolaa
50 g maidotonta ja gluteenitonta tummaa suklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte
0,5 dl vaahtoutubvaa soijakermaa
25 g riisimaitovalkosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute
50 g riisimaitosuklaata
37 g maidotonta margariinia

Lisäksi
16 kpl minimuffinivuokia

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Rouhi suklaa.
3. Sekoita kaakaojauhe ja jauhoseos keskenään.
4. Vatkaa margariini, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
5. Lisää kuivat aineet ja suola, ja vatkaa/sekoita tasaiseksi.
6. Lisää viimeisenä suklaarouhe, ja sekoita.
7. Jaa taikina 16-18 minimuffinivuokaan.
8. Paista uunissa noin 8 minuuttia.
9. Paina "muffineihin" kolo esim. kaulimen päällä heti uunista oton jälkeen.
Täytetyt pohjat
10. Anna jäähtyä kunnolla (laitoin pakastimeen)
11. Tee täyte. Sulata riisimaitovalkosuklaa. ja anna sen jäähtyä kunnolla.
12. Vatkaa soijakerma kunnon kovaksi vaahdoksi.
13. Lisää riisimaitovalkosuklaa vaahdon joukkoon, ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri.
14. Laita täyte pursotuspussiin, ja pursota pohjien koloihin. 
15. Siirrä kylmään.
16. Valmista suklaakuorrute sulattamalla suklaa ja margariini mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa, kunnes rakenne on sellainen, että se pysyy täytteen päällä, mutta valuu kauniisti vielä peittäen koko täytealueen.
17. Jäähdytä ja nauti.





2 kommenttia:

  1. Oi miten hienoa, tästä reseptistä on varmasti monille hyötyä! Takuulla herkullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti on hyötyä :) ja oli kyllä hyviä. Mä voin suositella lämpimästi.

      Poista