Mä tein täytettä 1 dl soijakermaa, mutta sitä jäi niin paljon yli, että puolitin määrän ohjeeseen.
Mulle kävi pieni leipomisonnettomuus, kun laitoin aka vauhdilla pellin uuniin... Kaksi pohjaa kaatui. Tein 18 pohjaa, mutta vain 16 selvisi täyttöön asti.
Suklaasuukkoset (gluteeniton, maidoton, munaton, vegaaninen) 16 - 18 kpl
Suklaakupit
50g maidotonta margariinia
0,5 dl fariinisokeria
1 dl semperin fin mix jauhoseosta
pikkusen suolaa
50 g maidotonta ja gluteenitonta tummaa suklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte
0,5 dl vaahtoutubvaa soijakermaa
25 g riisimaitovalkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
Suklaakuorrute
50 g riisimaitosuklaata
37 g maidotonta margariinia
Lisäksi
16 kpl minimuffinivuokia
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Rouhi suklaa.
3. Sekoita kaakaojauhe ja jauhoseos keskenään.
4. Vatkaa margariini, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
5. Lisää kuivat aineet ja suola, ja vatkaa/sekoita tasaiseksi.
6. Lisää viimeisenä suklaarouhe, ja sekoita.
7. Jaa taikina 16-18 minimuffinivuokaan.
8. Paista uunissa noin 8 minuuttia.
9. Paina "muffineihin" kolo esim. kaulimen päällä heti uunista oton jälkeen.
Täytetyt pohjat |
10. Anna jäähtyä kunnolla (laitoin pakastimeen)
11. Tee täyte. Sulata riisimaitovalkosuklaa. ja anna sen jäähtyä kunnolla.
12. Vatkaa soijakerma kunnon kovaksi vaahdoksi.
13. Lisää riisimaitovalkosuklaa vaahdon joukkoon, ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri.
14. Laita täyte pursotuspussiin, ja pursota pohjien koloihin.
15. Siirrä kylmään.
16. Valmista suklaakuorrute sulattamalla suklaa ja margariini mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa, kunnes rakenne on sellainen, että se pysyy täytteen päällä, mutta valuu kauniisti vielä peittäen koko täytealueen.
17. Jäähdytä ja nauti.
Oi miten hienoa, tästä reseptistä on varmasti monille hyötyä! Takuulla herkullisia :)
VastaaPoistaToivottavasti on hyötyä :) ja oli kyllä hyviä. Mä voin suositella lämpimästi.
Poista