Sivut

maanantai 16. toukokuuta 2016

Rocky Road -fudge popcornilla, vaahtokarkeilla ja vohvelimurskalla

Rocky Road -fudge on vaan niin hyvää. Viime viikolla tein taas sitä pitkästä aikaa, ja nyt minulle uusilla "höysteillä"


Käytin tällä kertaa vain puolikkaan purkin kondensoitua maitoa. Halutessasi voit tuplata aineet ja käyttää koko purkin, tehä toisesta puolikkaasta jotain muuta fudgea(esim. piparminttuvalkosuklaafudgea, jonka ohjeen julkaisen ihan pian) tai pakastaa toisen puolen myöhempää käyttöä varten.


Rocky Road -fudge

noin 200 g kondensoitua maitoa (puolikas tölkki)
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
2 dl valmista popcornia
1 dl vaahtokarkkipaloja (joko pieniä vaahtkarkkeja tai isoja voi pieniä helposti saksilla)
1,5 dl vohvelimurskaa (jäätelövohvelia - käytin gluteenitonta)
ripaus suolaa

koristeluun
popcorneja murskana
vohvelimurskaa
vaahtokarkin paloja
valkosuklaata

1. Paloittele suklaa ja laita se kattilaan kondensoidun maidon kanssa.
2. Kuumenna suklaata ja maitoa, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita samalla.
3. Lisää joukkoon muut aineet. Sekoita.
4. Kaada massa leivinpaperin päälle ja tasoittele haluamasi paksuiseksi.
5. Heittele päälle höysteenä käyttämiäsi aineita ja kruunaa komeus valkosuklaalla. Sulata valkosuklaa, laita pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuttele valkosuklaalla raitoja fudgen päälle.
6. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
7. Kun fudge on jähmettynyt, leikkaa se haluamasi kokoisiin paloihin.


Jos liikut Helsongin kaivopuistossa päin, voit Cafe Ursulan viereiseltä Pingviini kioskilta käydä kyselemässä vohvelimurskaa. Rocky Roadin lisäksi vohvelimurskalla voi tehdä vaikka juustokakun pohjan, tai käyttää sitä muuten vain koristeena.

2 kommenttia:

  1. Mää olen hysteerisen varovainen maidon kuumentamisesta, joten vaikka et tässä erikseen mainitsekaan, sulatin suklaat maitoon vesihauteessa.

    Vaahtokarkkien lisäämisen jälkeen sekoittaminen pitää tehdä ripeästi. Puoliso sekoitteli perusteellisesti ja rauhallisesti kunnes hoksasi että vaahtokarkit alkaa sulaa. Ei se fudgen rakennetta paljon muuttanut, ehkä vähän purkkamaisempaa.

    Mää tykkään. Puoliso sanoo "miten kukaan voi näin hirveen makeeta".

    //Ari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että kokeilitte. Ja kiitos huomioista. Vaahtokarkki tosiaan sulaa sekaan. Pitänee korjata ohjeeseen, että nopea sekoitus :)
      Mä oon ite kuumentanut ilman vesihaudetta viime aikoina. Eikä vielä oo palanut pohjaan fudgea tehdessä kertaakaa, mikä on kyllä ihme mulle. Oon onnistunut keittämään kerran makaronitkin pohjaan. Mutta vesihaude on toki varmempi. Ja itseasiassa mikrossakin voi tehdä fudgen.

      Voin kuvitella tuon kommentin :D

      Poista