Sivut

torstai 7. huhtikuuta 2016

Lakritsisitruunapasha

Ah, mun mielestä tää oli mainiota. Raikas sitruunainen pasha, ja päällä lakusiirappi. Nams! Alunperisen idean ja ohjeen löysin täältä Tiskivuoren emäntä -blogista, ja sitä ihan hitusen muuttelin. Tein myös tuon lakusiirapin itse.

Sitruunalakritsipasha

2 sitruunaa
2 keltuaista
2,5 dl sokeria
200g voita
500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa

lakusiirappi
1 pss hopeatoffee makeisia
kermaa

koristeeksi
Lakritsikarkkeja

Lisäksi tarvitset 
Pashamuotin tai esim. kaksi kahvinkeittimen suodatinta ja 2 suodatinpaperia

1. Purista sitruunoista mehu.
2. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi.
3. Vatkaa toisessa astiassa loput sokerit voin kanssa vaahdoksi.
4. Sekoita vaaahdot keskenään ja lisää maitorahka ja sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi.
5. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää se muihin aineisiin.
6. Kaada massa esim.suodatinpaperilla vuorattuihin kahvinkeittimen suodattimiin ja laita jääkaappiin valumaan noin vuorokaudeksi (mulla oli noin 12 tuntia).
7. Kumoa tarjoilulautaselle (poista suodatinpaperi)
8. Laita hopeatoffeet katttilaan ja kaada päälle kermaa pohjan peiton verran (käytin ensimmäisellä kerralla flora kuohua ja toiselle flora vispiä). Kuumenna ja sekoittele, kunnes toffeet ovat sulaneet kermaan. Anna hieman jäähtyä ja kaada pashan päälle.
9. Koristele karkeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti