Sivut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Mignonmoussetäytekakku (gluteeniton)



Dr.Sugar -blogista löytyi pääsiäisen aikaan tämä ihana pastellinen pääsiäiskakku. Minä tein kyseisestä kakusta hieman oman versioni omaan ja vanhempieni pääsiäiskahvipöytään.

Kakuissa on täyteläinen browniespohja ja kahdessa välissä mignonmoussea.  Ohjeella syntyy kaksi 20cm:n halkaisijaltaan olevaa kakkua.

Browniepohjat x 2

2 x 250 g voita
2 x 150 g tummaa suklaata
2 x 4 dl hienoa sokeria
2 x 1 tl vanijasokeria
2 x 4 kananmunaa
2 x 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 x 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

Mignonmousse (kahteen kakkuun)

noin 6,75 dl kermaa
vajaa 3 rkl sokeria
8 mignonmunaa (noin 400 g)
5,5 liivatelehteä
loraus vettä

Marenkivoikreemi (kahteen kakkuun)

6 suurta valkuaista
3,5 dl sokeria
390 g voita
2 tl vanijasokeria
+ väriainetta

koristeluun 750 g cloettan suklaarakeita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. laita syvälle uunipellille leivinpaperi.
3. sulata yhden pohjan voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon pilkottu suklaa. Sekoittele kunnes seos on tasaista.
4. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri, sekoita.
5. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita, ja lisää seuraava vasta kun edellinen on sekoittunut taikinaan kunnolla.
6. LIsää lopuksi kaakojauhe ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
7. Kaada seos pellille ja paista 8-15 min. pohjan ei tarvitse olla läpeensä kypsä. jäähdytä pohja ja valmista toinen samalla lailla.
8.Kun pohjat ovat jäähtyneet leikkaa niistä kuusi halkaisijaltaan 20 cm ympyrää. (tulee neljä kokonaista ja 2 rakentuu paloista.)
9. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
10. Sulata mignonmunat. Anna jäähtyä hetki.
11. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
12. Kääntele kerman sekaan sulatetut mignonmunat.
13. Kuumenna pieni määrä vettä ja sulata liivatlehdet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
14. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Ja laita molempiin kokonaiset ympyrät pohjiksi. Laita kerros täytettä (1/4 täytteestä molempiin). Ja laita päälle browniepohja, joka on paloista kasattu. Seuraavaksi jaa lopputäyte toisen pohjan päälle, ja nosta päällimmäiseksi kokonaiset pohjat.
15. Laita kakut jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.
16. Marenkivoikreemin tekoa varten ota voi huoneenlämpöön ja pilko paloiksi,
17. kumoa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja aseta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa kunnes seoksen lämpötila on65 astetta, tai jos ei ole mittaria, niin kunnes sokerikiteet ovat sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista kunnes seos on ilmavaa ja muistuttaa marenkimassaa.
18. Vatkaa seosta kunnes se on kunnolla jäähtynyt (voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kulhon kylmävesihauteeseen). On tärkeää, että voi  ja marenkimassa ovat samanlämpöisiä, kun voi lisätään joukkoon.
19. Lisää voi pienienä nokareina ja vatkaa koko ajan, Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.
20. lisää väri(t) ja vaniljajauhe. (minä jaoin kreemiin kahteen kippoon, ennen värjäystä, ja sain näin kaksi eriväristä kakkua)
21. Kuorruta kakut marenkivoikreemillä ja koristele suklaarakeilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti