Tein kaksi kakkua. Toinen kolmen munan täytekakku oli laktoositon ja gluteeniton ja tehty 20 senttiseen vuokaan ja toinen oli 7 munan kakku, jonka tein 26 senttiseen vuokaan.
Kakkupohjat tein Tarun Taikakakut -blogista löytämälläni ohjeella, joka löytyy täältä.
Lyhykäisyydessään kakkupohjaohje toimii siten, että punnitaan munat, ja vatkataan ne sokerin kanssa vaahdoksi. Sokeria tulee 0,7 kertaa munien painon verran. Kun munat on vaahdotettu, lisätään sekaan saman verran jauhoja kuin mitä sokeriakin tuli. Joko vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja. Minä käytin semperin fin mix -jauhoseosta.
Mousset tein seuraavasti. Mansikkamousse riitti molempien kakkujen yhteen väliin. Tämä määrä riittänee 22-24 senttisen vuoan kahteen täyteväliin.
Suklaamousset tein erikseen, koska tein toisen täytteen laktoosittomaan tummaan suklaaseen, ja toisen fazerin siniseen, mutta tässä yleisohje, joka riittänee samalla tavoin kuin mansikkamoussekin.
Mansikkamousse
4 dl vispikermaa
laktoositon ja gluteeniton |
4 dl soseutetua mansikkaa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
6 liivatetta
noin 0,5 dl vettä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää kerman joukkoon rahkat, mansikkasose ja sokerit (kannattaa maistella - eikä sokeasti uskoa mun ohjetta :) )
4. kuumenna vesi, ja sulata liivatelehdet siihen.
5. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Suklaamousse
4 dl vispikermaa
n.350 g suklaata
400 g (2 prk) vaniljarahkaa
tomusokeria halutessa
1. Sulata noin 300 g suklaata. Pilko loppu suklaa muruiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää joukkoon rahka.
3. Lisää sulatettu suklaa ohuena nauhana kkoko ajan sekoittaen - sekoita tasaiseksi.
4. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti