Laktoositon jähmeämpi ganache. |
Kakkutaikurin ohjeen löydät täältä!
Minä tein toisen tilauskakuistani laktoosittomana ja gluteenittomana, ja sihen käytin valkosuklaana riisimaitovalkosuklaata.
Mansikka-valkosuklaakuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
300 g mansikkatomusokeria
100 g tomusokeria
150 g valkosuklaata
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää tomusokerit, ja vaahdota ilmavaksi.
3. Sulata valkosuklaa, ja lisää se kuorrutteen joukkoon. Sekoita.
4. Kuorruta kakku, ja jos haluat laittaa päälle vielä esim. valkosuklaa ganachen viilennä kakku kunnolla.
Tässä valumistaan jatkuvasti jatkanut ganache |
Valkosuklaaganache
120 g valkosuklaata
50 g kuohukermaa
1. Kuumenna kerma, ei kuitenkaan kiehuvaksi asti.
2. Pieni suklaa, ja lisää se kuuman kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3. Laita jääkaappiin, kunnes se on vähän jähmeämpää.
4. Kaada kakun päälle, ja ohjaa ganachea valumaan reunojen yli.
Kakun pitää olla kylmä tätä tehdessä.
Huomaathan että jos laitat muutoin laktoosittomaan kakkuun valkosuklaata, ei se enää ole laktoositon.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi, mutta luitko, mitä kirjoitin tuosta laktoosittomasta ja gluteenittomasta kakusta? Käytin siihen valkosuklaana riisimaitovalkosuklaata, joka on gluteeniton, maidoton ja laktoositon.
PoistaJostain syystä kännykällä lukiessa meni täysin ohi! :)
VastaaPoistaMistä tuota riisimaitovalkosuklaata saa?
VastaaPoista