Sivut

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Paras kakunkuorrute ikinä! ja valkosuklaaganache

Laktoositon jähmeämpi ganache.
Kakkutaikuri julkaisi ystävänpäivän alla ystävän suklaakakun ohjeen, joka oli kuorrutettu mansikka-valkosuklaakuorrutteella, ja kuorrutteen päälle oli valutettu valkosuklaaganache. Tein lapsille tilattuun kakkuun tuota kuorrutetta, ja rakastuin siihen. Se on parasta ikinä! En ole kokeillut, mutta kakkutaikuri toteaa kuorrutteen käyvän myös pursotukseen, joten aion varmasti käyttää tätä myös kuppikakkujen kuorruttamiseen jossakin vaiheessa.

Kakkutaikurin ohjeen löydät täältä!

Minä tein toisen tilauskakuistani laktoosittomana ja gluteenittomana, ja sihen käytin valkosuklaana riisimaitovalkosuklaata.

Mansikka-valkosuklaakuorrute

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
300 g mansikkatomusokeria
100 g tomusokeria
150 g valkosuklaata

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää tomusokerit, ja vaahdota ilmavaksi.
3. Sulata valkosuklaa, ja lisää se kuorrutteen joukkoon. Sekoita.
4. Kuorruta kakku, ja jos haluat laittaa päälle vielä esim. valkosuklaa ganachen viilennä kakku kunnolla.

Tässä valumistaan jatkuvasti jatkanut ganache
Mä tein kakkuihin valkosuklaaganachen eräällä netistä löytämälläni ohjeella, jossa valkosuklaan ja suklaan suhde oli kyllä aivan väärä, vaikka ko.ohjeen valkosuklaaganache oli käytetty juurikin kakun koristamiseen samalla tavoin kuin itse käytin. Ohjeessa oli suklaata 60 g ja kermaa 0,5 dl. Näin ei mun ganache ainakaan jähmettynyt ollenkaan vaan jatkoi vaan valumistaan, ja meinasi jo paniikki iskeä...  Laktoosittomaan kakkuun tein uuden ganachen, ja siihen tein ganachen näillä suhteilla.

Valkosuklaaganache

120 g valkosuklaata
50 g kuohukermaa

1. Kuumenna kerma, ei kuitenkaan kiehuvaksi asti.
2. Pieni suklaa, ja lisää se kuuman kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3. Laita jääkaappiin, kunnes se on vähän jähmeämpää.
4. Kaada kakun päälle, ja ohjaa ganachea valumaan reunojen yli.

Kakun pitää olla kylmä tätä tehdessä.





4 kommenttia:

  1. Huomaathan että jos laitat muutoin laktoosittomaan kakkuun valkosuklaata, ei se enää ole laktoositon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, mutta luitko, mitä kirjoitin tuosta laktoosittomasta ja gluteenittomasta kakusta? Käytin siihen valkosuklaana riisimaitovalkosuklaata, joka on gluteeniton, maidoton ja laktoositon.

      Poista
  2. Jostain syystä kännykällä lukiessa meni täysin ohi! :)

    VastaaPoista
  3. Mistä tuota riisimaitovalkosuklaata saa?

    VastaaPoista