Sivut

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Gluteeniton valkosipulipatonki

Pahoittelen ei-niin-kaunista kuvaa


Gluteeniton valkosipulipatonki

50 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
75 g vettä
0,5 tl psylliumia
vajaa 0,5 tl kuivahiivaa
---
vajaa 0,5 tl kuivahiivaa
0,75 tl ksantaania
150 g tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
0,5 tl etikkaa
0,25 tl soodaa
100 g vettä

Täyte
25 g voita
1 yksikyntinen valkosipuli
0,5 - 1 rkl oreganoa

1. Sekoita kulhossa viivan yläpuoliset aineet (jauhot, vesi, psyllium ja hiiva)
2. Peitä leivinliinalla ja anna olla huoneenlämmössä 2 - 4 tuntia.
3. Lisää viivan alapuolella olevat aineet ja sekoita.
4. Sulata voi. Pilko valkosipuli pieneksi ja lisää voin sekaan. Sekoita joukkoon myös oregano.
5. Kumoa taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja taputtele suorakulmion malliseksi levyksi. (Lisää paperin päälle ennen kumoamista vähän jauhoja, niin taikina ei jää kiinni paperiin.)
6. Levitä voisula levyn päälle ja rullaa patongiksi.
7. Peitä liinalla ja anna nousta 0,5 - 1 tuntia.
8. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
9. Leikkaa patongin pintaan muutama viilto.
10. Laita uuniin ja heitä kupillinen vettä uunin pohjalle.
11. Paista noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti