Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Suklaakonvehtien teon opettelua

Ensimmäiset suklaakonvehtini

Innostuin tässä joksikin hetkiseksi kovastikin opettelemaan suklaakonvehtien tekemistä. Siis semmoisten täytettyjen. Olin aiemmin tehnyt kyllä yksinkertaisia valkosuklaa-turkinpippurikonvehteja.

Ei vaan menny ihan niinku piti heti ekalla yrittämällä.

Sössin niin täytteessä, kuorissa kuin pohjissakin.


Ensimmäisen suklaakonvehtisatsin ehjänä pysyneet,
mutta ei niin kovin kauniit.
Keräsin tähän päivitykseen nyt siis kasan vinkkejä siitä miten onnistuu paremmin.

1. Temperointi kannattaa tehdä huolella.

2. Monissa ohjeissa temperoinnissa käsketään lämmittämään ensin tiettyyn lämpötilaan puolet suklaasta ja sitten sekoittamaan sekaan loput. Minä epäonnistuin jostain syystä tällä tavalla tehden useammankin kerran. Paremmin onnistuin, kun lämmitin koko satsin kerralla.

3. Kun teet kuoret, kaada temperoitua, hyvin juoksevaa (jos tarvitsee lämmitä muutama sekunti lisää) suklaata muottiin ja katso, että jokaisen koloon menee suklaata, mutta sitten käännä muotti ymäri samantien, äläkä anna sen jähmettyä reunoille minuuttia tai kahta, kuten ainakin minun suklaakirjani ohjeessa kerrottiin. Sinne jämähti muottiin satsi suklaata.

4. Kun kuorista on valutettu ylimääräinen suklaa pois vedä huolellisesti veitsellä muotin pinnalta ylimääräinen suklaa pois, niin konvehdeista tulee kauniita.

5. Kun teet täytteen, mittaa määrät oikein. Itse puolitin kaiken muun paitsi kerman ekalla kerralla, niin kevyesti liian juoksevaa tuli täytteestä :)

6. Anna täytteen jähmettyä kunnolla ennen pohjien tekemistä - Kun levität pohjien suklaan paikalleen, täytteen tulee olla kunnolla jähmettynyt. Voit vaikka käyttää konvehdit pakastimessa jähmettymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti