Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

valkosuklainen glögijuustokakku

Illanistujaiset ystäväpariskunnan luona. Veinpä mukanani tämmöisen kakkusen. Myöhästyttiin, koska mulle tuli kakkukatastrofi. Olin suunnitellut koristavani tämän kakun tomusokerikuvioilla, mutta jostain systä meillä kotona ja ilmeisesti jääkaapissa on jotenkin kosteaa, niin tomusokerit sitten vain suli tuohon pintaan. Koitin sitä pyyhkiä pois, mutta rumahan tuosta pinnasta jäi. Ja koristelu muutenkin on mielenkiintoinen. Kunhan tätä seuraavan kerran teen, niin otan sitten paremmin onnistuneen kuvan.

Mutta maku oli hyvä.


Pohja:
n. 200 g tattaripiparkakkuja
75 g sulatettua voita

Täyte:
300 g tuorejuustoa
2,5 dl creme vanillaa
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä (ehkä olis vähempiki riittänyt)
0,5 dl glögiä (laitoin suhteessa 1:1 vettä ja tiivistettä)

Päällinen:
3 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä


1. Murskaa keksit, ja sekoita sulan voin kanssa. Taputtele leivinpaperilla peitetyn irtoreunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

2. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen.
3. Vatkaa creme vanilla vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita täytteen sekaan.
5. Kuumenna glögi ja sulata lionneet liivatelehdet glögiin. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
6. Kaada täyte jääkaapissa olleen pohjan päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään.

7. Kun kakku on hyytynyt (itse tein kakun aamulla ja päällysteen illalla) valmista glögikiille kakun päälle.
8. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
9. Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja liota liivatelehdet siihen. Lisää glögitiiviste.
10. Anna jäähtyä tovi ja kaada kakun päälle. Jääkaappiin jähmettymään (mulla oli yön yli, mutta muutama tunti riittää) ja sitten koristele haluamallasi tavalla.


Tässä kuva toisesta versioista, joka meni konserttiväliaikamyyntiin.
 Hienostipa tuo jalkalamppu kuvastuu tuohon kakun pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti