Sivut

perjantai 15. marraskuuta 2013

Gluteenittomat joulupiparit

Gluteenitonta jouluista juustokakkua kokeilin tuossa jokunen aika sitten ja sen pohjaan käytin kaupasta ostamiani semperin piparkakkuja. Maku ei miellyttänyt, joten päätin kokeilla leipoa parempia pipareja ihan itte. Ja onnistuin. Seuraavanlaisella ohjeella.


Gluttenittomat joulupiparit

150 g voita
1 dl siirappia
1 3/4dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
ripaus muskottipähkinää
2 munaa
5 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

1. Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä - sekoittele jäähtymisen aikana muutaman kerran.
2. Vatkaa sekaan munat yksitellen.
3. Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin ja sekoita vatkaten muna-voi-sokeri seokseen.
4. Anna kovettua jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.
5. Kauli taikina ja ota muotilla haluamiasi muotoisia pipareita.
6. Paista uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti