Pohja:
150 g tattaripiparkakkuja
50 g sulatettua voita
Täyte:
2,5 dl creme vispi
100 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 75 g marianne crushia
0,75 dl baileysiä
4 liivatelehteä
koristeeksi esim. marianne crushia
1. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Öljyä (esim. rypsiöljyllä) ja tomusokeroi vuoan reunat. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
4. Vatkaa creme vispi vaahdoksi, vatkaa sekaan tuorejuusto ja maitorahka sekä sokerit.
5. Sekoita joukkoon mariannerouhe.
6. Kuumenna baileys ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan samalla sekoittaen.
7. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Mielellään yön yli.
8. Koristele ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti