Sivut

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklaapyörre-juustokakku uunissa

Pitkästä aikaa jotain uutta.

Nyt meni uunijuustokakkuneitsyys.

Ohjeeseen törmäsin Leila leipoo -ohjelmassa, ja ihan vähän muuntelua harrastaen suoritin tämän kakun.



Suklaapyörre-juustokakku uunissa
Kakku ennen uuniiin menoa

Pohja:
300 g gluteenittomia digestive-keksejä
150 g sulatettua voita

Täyte:
600 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
3-4 rkl kahvia            

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Valmista pohja: Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa noin 10 min. Jäähdeytä pohja.
3. Alenna uunin lämpötila 140 asteeseen
4. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi.
5. Lisää seokseen sokeri ja vaniljasokeri
6. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma
7. Ota noin puolet taikinasta toiseen astiaan.
8. Sulata suklaa (käytin mikroa tähän) ja sekoita kahvia sulan suklaan joukkoon. Lisää suklaa-kahviseos toiseen puolikkaaseen täyttettä.
9. Kaada täytteitä pohjan päälle vuorotellen ja tee kakkuun kuvioita esim. veistä apuna käyttäen.
10. Paista uunissa 1,5 -2 tuntia.
11. Kylmennä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

Voin kertoa, että kakku on parempaa kun on saanut yön yli rauhassa jääkaapissa levätä.





Kakkupala ennen masuun menoa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti