Wilhelmiinat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan järjettömän hyviä keksejä, ja ne onnistuivat myös gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella.
200g voita
1 keltuainen
2 dl sokeria
reilu 2 rkl siirappia
6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
vajaa 1 rkl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 - 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, sooda ja vaniljasokeri.
Vatkaa toisessa astiassa pehmeä voi, keltuainen, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
Lisää voivaahdon joukkoon jauhot.
Tee pellille leivinpaperin päälle pellin pituisia tankoja. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa. (Mie tein kaksi pellillistä. Molemmilla pelleillä 3 tankoa.)
Paista uunissa noin 15 min.
Leikkaa lämpiminä paloiksi. Perinteisesti wilhelmiinat leikataan vinoittain.
Kokeiltu on jo kaksi kertaa, toimiva resepti.
VastaaPoistaHieno homma :) kiva kuulla, että resepti on päässyt käyttöön.
PoistaIhana resepti, toimii hyvin! Laitoin 5dl tummaa jauhoseosta ja 2dl sekoitus muita gluteenittomia jauhoja. Erittäin hyviä! :)
VastaaPoistaKiitos :) mukava kuulla.
PoistaJa nää on tosiaan mustakin ihan loistavia.
Aivan ihania! :) Tulee tehtyä toistekin. Kiitos reseptistä. :)
VastaaPoistaKiva, että oot löytänyt reseptin :) (ja minä tämän kommentin vasta nyt :O )
PoistaNämä ovat parempia kuin tavan vehniksistä tehdyt :D mutta onneksi niin! Gluteenittoman perheenjäsenen vuoksi on kiva löytää maukkaita reseptejä joista kaikki tykkää ja joista tulee tarpeeksi että on kaikille (ei tarvitse olla omaa "erikoisannosta" jossain sivupöydällä ;)
VastaaPoistaJee, kiva että oot löytänyt tämän(kin) ohjeen.
PoistaMeillä mä olen ainoa gluteeniton, mutta kaikki leivotaan gluteenittomasti, ja ei oo montaa semmosta, mihin enää gluteenijauhoja kaipaisi.
Mie kokeilin tänään näitä ja mie en saanu onnistumaan. Maistuvat ihan kamalilta ja koostumus on kauheen mureneva. Tein ihan ohjeen mukaan.
VastaaPoistaHarmi kuulla, valitettavasti tämä kommentti oli jäänyt huomaamatta samoin kuin kaikki tän jälkeenkin tulleet. Jostain syystä ei sähköposti enää ole ilmoittanut kommenteista.
PoistaMä en ole tällä ohjeella kertaakaan epäonnistunut, mutta toki vika voi olla reseptissä. Pahoittelen.
Käytitköhän liikaa soodaa. Itse tein jouluksi kaksi annosta ja olivat hyviä. 😋
VastaaPoistaKiva kuulla 😊 ja liika sooda todellakin on voinut olla edellisen epäonnistujan syynä
PoistaKuuluuko tankoja "litistää" vähän samalla tavalla kun vehnäjauhoista näitä tehdään?
VastaaPoistaEi ole pakko. Leviävät litistämättäkin.
PoistaMinkä firman jauhoseosta käytät?
VastaaPoistaOlen tehnyt näitä wemperin FIN mixillä, Pirkan ja sunnuntain vaaleilla seoksilla.
PoistaTosi hyviä gluteenittomia pikkuleipiä ❤
VastaaPoistaKiva kuulla 😊
Poista