Pikkujoulut koittivat tammikuussa. Eikös niitä yleensä silloin vietetä? :) Tuli jälleen aika kokeilla jotain, mitä ennen ei ollut tullut tehtyä - Daim-juustokakkua.
Tässä kaksi eri tavoin koristeltua kakkua. Alemman kuvan kakku oli testikakku ja ylemmän kuvan kakku päätyi pippaloihin. Pahoittelen kuvien huonoa laatua.
Daim-juustokakku
Pohja;
250 - 300 g gluteenittomia wilhelmiinakeksejä
50 g sulatettua voita
Täyte:
4 dl creme vanillaa
500 g tuorejuustoa
n. 320 g maraboun daim-suklaata
reilu 0,5 dl maitoa
6 liivatelehteä
Koristeluun esim. daim-patukka
1. Murskaa keksit.
2. Sekoita voisula keksimurskan joukkoon.
3. Painele leivinpaperillea peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
5. Vatkaa creme vanilla vaahdoksi.
6. Sekoita tuorejuusto creme vanillan joukkoon.
7. Sulata suklaa, esim. varovasti, miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen, mikroaaltouunissa.
8. Lisää sulanut suklaa tuorejuusto-cremevanilla -seoksen joukkoon.
9. Kuumenna maito ja sulata lionneet liivatelehdet maitoon. Sekoita kunnolla.
10. Kaada maito ohuena nauhana koko ajan samalla sekoittaen täytteen joukkoon.
11. Kaada täyte jääkaapissa olleen keksipohjan päälle, ja anna jähmettyä mielellään yön yli.
12. Koristele halutessasi.
Hyvän näkönen kakku :)
VastaaPoistaKiitti :)
Poista