Sivut

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kauraisat rahkasämpylät


Kohta olisi muutaman maitorahkan päiväys koitunut niiden turmioksi, joten niistä tuli sämpylöitä.


Kauraisat rahkasämpylät

5 dl maitoa
2 prk maitorahkaa (a'250g)
4 dl kaurahiutaleita
2 dl kauralesettä
1 dl sokerijuurikaskuitua
8 - 10 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
2 tl suola
5 rkl siirappia
2 pss kuivahiivaa

1. Kuumenna maito kuumaksi.
2. Sekoita joukkoon rahkat, suola, siirappi, öljy, hiutaleet, leseet ja sokerijuurikaskuitu.
3. Sekoita pieneen osaan jauhoja kuivahiiva, ja alusta tämä edellä meinittuun seokseen.
4. Alusta taikinaa ja lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina alkaa irrota astian reunoista, ja tuntuu käteen mukavalta :)
5. Anna takinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 min.
6. Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä (mulle tuli noin 40 kpl), ja laita leivinpaperilla peitetylle uunipellille liinan alle.
7. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, ja anna sämpylöiden kohota uunin kuumenemisen ajan.
8. Paista sämpylöitä 10-15 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti