Sivut

lauantai 15. helmikuuta 2014

Chili sin carne -piirakka (gluteeniton)



Tein alkuviikosta melko ison satsin chili con carne -tyyppistä ruokaa soijarouheesta. Sitäpä jäi melko lailla yli, joten päätin kokeilla tehdä piirakan siitä. Ja sehän onnistui. Ehkä täytteessä olis saanu olla yksi muna enemmän.


Chili sin carne -piirakka (gluteeniton)

Pohja:
100 g voita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
suolaa
1 dl juustoraastetta
2-3-rkl kylmää vettä

Täyte:
Chili sin carnea ehkä noin 4-5 dl (en muistanut mitata :( )
100 g tuorejuustoa
2 kananmunaa (ehkä 3? )
1 - 2 dl juustoraastetta
mausteita lisää, jos tarvii

Pinnalle juustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele piirakkavuoka.
3. Valmista pohja nyppimällä pehmeä voi, suola ja jauhot yhteen. Sekoita joukkoon vesi ja juustoraaste. Ja pyöräytä taikinaksi.
4. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Sekoita valmiin chili sin/con carnen joukkoon täytteen muut aineet ja kaada piirakkapohjan päälle.
6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Paista piirasta uunissa noin 40 min minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskettunut ja reunat näyttävät kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti