Äitini oli joskus kotona käydessäni tehnyt karpeillekin soveltuvaa leipää, johon tuli paljon juustoraastetta, joka oli oli ihan törkeän hyvää. Joten viesti kotiin, ja leivontahommiin. Yksinkertaista ja maistuvaa. Pahoittelen ei niin hyvää kuvaa jälleen.
Juustoinen peltileipä:
5 kananmunaa
0,5 dl kauraleseitä
0,5 dl vettä
0,5 dl voisulaa
200 g juustoraastetta
pinnalle vielä lisää juustoraastetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa.
Kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista uunissa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Ripottele uunista otetun leivän päälle vielä juustoraastetta.
Leipä on helppo paloitella pizzaleikkurilla ( en omaa semmoista, meni melko iisisti myös veitsellä.
Suosittelen nauttimaan voin kanssa vielä vähän lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti