Sivut

perjantai 7. helmikuuta 2014

Juustoinen peltileipä (gluteeniton/karppi)

Tein jokunen aika sitten ruoaksi ihan tooosi tosi hyvää nachovuokaa. Ostin tuolloin juustoraastetta astetta reilummin, joten sitä jäi aika reilusti yli. Nyt siitä piti päästä eroon, ennenkuin se homehtuisi.
          Äitini oli joskus kotona käydessäni tehnyt karpeillekin soveltuvaa leipää, johon tuli paljon juustoraastetta, joka oli oli ihan törkeän hyvää. Joten viesti kotiin, ja leivontahommiin. Yksinkertaista ja maistuvaa. Pahoittelen ei niin hyvää kuvaa jälleen.



Juustoinen peltileipä:

5 kananmunaa
0,5 dl kauraleseitä
0,5 dl vettä
0,5 dl voisulaa
200 g juustoraastetta

pinnalle vielä lisää juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa.
Kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista uunissa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Ripottele uunista otetun leivän päälle vielä juustoraastetta.
Leipä on helppo paloitella pizzaleikkurilla ( en omaa semmoista, meni melko iisisti myös veitsellä.

Suosittelen nauttimaan voin kanssa vielä vähän lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti