Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Baileys-mariannejuustokakku



Koska viikolla olleista illanistujaisista jäi tuorejuustoa, ja koska jääkaapissa oli baileysiä, päätin kokeilla tehdä tämänmoisen juustokakkusen. (Miten niin tykkään juustokakuista? :) ). Tähän on taas käytetty mitä kaapista löytyi, ja pohjanakin on taas jouluiset tattaripiparkakut. Varmasti esim. digestivet toimis hyvin tässä. Tai dominot.

Pohja:
150 g tattaripiparkakkuja
50 g sulatettua voita

Täyte:
2,5 dl creme vispi
100 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 75 g marianne crushia
0,75 dl baileysiä
4 liivatelehteä

koristeeksi esim. marianne crushia

1. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Öljyä (esim. rypsiöljyllä) ja tomusokeroi vuoan reunat. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
4. Vatkaa creme vispi vaahdoksi, vatkaa sekaan tuorejuusto ja maitorahka sekä sokerit.
5. Sekoita joukkoon mariannerouhe.
6. Kuumenna baileys ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan samalla sekoittaen.
7. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Mielellään yön yli.

8. Koristele ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti